Belföld

Ménkűként csapott le Szijjártó az Orbánt ostorozó Schulzra

Ha az EP elnöke azt mondja aljas, Szijjártó azt mondja, hogy csipkerózsika. Óriási nemzetközi beef alakult ki, várjuk Martin Schulz válaszát.

Kemény szavakkal ment neki Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke azoknak az államoknak, amik még mindig elutasítják az európai menekültkvótát. A szocdem Schulz ravasz populistának nevezte Orbán Viktor kormányfőt, a kvótaellenes népszavazást pedig abszurdnak és aljasnak.

Szijjártó Péter külügyminiszter dörgedelmes választ írt a Stern magazinban elhangzott interjúra:

Martin Schulz ne nézze le a magyar embereket! A magyarok pontosan értik, hogy miről szól a kötelező betelepítési kvóta, és joguk van elmondani a véleményüket. A magyar embereknek joguk van eldönteni, hogy kikkel akarnak együtt élni, különösen így van ez a brüsszeli, a párizsi és a törökországi merényletek után.

Ezután leírja, hogy megtámadta az ország a kvótarendszert az Európai Bíróságon és lesz népszavazás is. A Bem téri mennydörgés így folytatódik:

Miközben az Európai Parlament elnöke otromba módon kritizálja Magyarországot, a valóság már Brüsszelben is ránk rúgta az ajtót, a jelenlegi tudásunk szerint legalább 34 ember halálát okozva.
Ideje lenne, hogy Martin Schulz is felébredjen csipkerózsika álmából, és ostoba vádaskodás helyett a valóságos megoldásokat keresse.

Annyi pontosítást hozzátennénk, hogy már hosszú órák óta tudni lehet, hogy az áldozatok pontos száma 31, illetve a Külügyminisztériumnak annyira fontos volt e közlemény kirakása, hogy még telefont is kaptunk erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik