Belföld

Csaknem 50 budapesti betörést hozott össze a testvérpár

Vittek mindent, ami mozdítható és értékes: különösen ékszereket, pénzt, műszaki cikkeket.

Vádat emeltek egy budapesti testvérpárral szemben, akik négy hónap leforgása alatt összesen 49 betöréses lopást követtek el a fővárosban. Csaknem 46 forint millió kár, 94 megkárosított ember – ez a mérlegük.

 A vádirat szerint a két férfi egy előre kidolgozott módszer és feladatmegosztás alapján dolgozott, arra törekedtek, hogy rendszeresen pénzhez jussanak. 2014. decemberében álltak “munkába” és tavaly áprilisi lebukásukig járták a kerületeket. Általában délután, este csaptak le, a kiválasztott helyszínre kocsival mentek. Megrongálták a zárat, befeszítették az ajtót vagy az ablakot – így jutottak be, pontosabban csak egyikük. A másik tolvaj eközben az utcán figyelt, közben végig telefonon beszéltek. Vittek mindent, ami mozdítható és értékes: különösen ékszereket, pénzt, műszaki cikkeket.

A testvéreknek bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nagyobb értékre elkövetett lopás miatt kell felelnie egyebek mellett. Mindketten előzetes letartóztatásban vannak és mindkettőjükkel szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoztak – tájékoztatott kedden a Fővárosi Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik