Belföld

Konvojban szállították a menekülteket

Tizenkét ember ellen emeltek vádat.

Embercsempészet miatt állítanak bíróság elé Budapesten tizenkét román állampolgárt, akik a vád szerint tavaly augusztusban tíz kocsival, konvojban haladva próbáltak menekülteket Németországba vinni.  A vádlottak a vádirat benyújtásakor is előzetes letartóztatásban, illetve egyikük házi őrizetben volt. Velük szemben a kerületi ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását, és Magyarország területéről történő kiutasításukat indítványozta.

A vád szerint a vádlottak 2015. augusztus 26-án a XI. kerületben, egy hotel parkolójában vették fel a szír és iraki állampolgárokat. Abban állapodtak meg, hogy őket meghatározott összegért – 350-550 euróért – cserébe Németországba csempészik őket. A felvezető autóban három vádlott ült, őket követték szorosan a többiek. Az autókban legkevesebb tizenhét embert próbáltak kijuttatni az országból, de még Budapesten – a XXII. kerületben – megállították őket az egyenruhások.

Ha a külföldi férfiakat bűnösnek találják, egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak – tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik