Belföld

Utcára teszik, kezelés nélkül marad a szegedi rákbeteg asszony

El kell hagynia éjszakai szálláshelyét is, ténylegesen hajléktalan lesz a 42 éves daganatos beteg Kopasz Mónika. A szegedi nő rokkantnyugdíj-kérelmét is elutasították, így havi 26 ezer 400 forintból kell megéljen – számolt be a Délmagyar. Az asszony mellében novemberben ökölnyi tumort találtak, a műtétet és a kemoterápiát azonban el sem tudja kezdeni, több mint egy éve ugyanis nincs otthona. Egészségi problémái miatt évek óta nem tud dolgozni, felélte tartalékait, albérletet nem tud fenntartani. Eddig egy albérletben élő barátnőjénél húzta meg magát éjszakánként, ám mivel a nő új lakásba költözik, ahol már nem tudnak neki helyet szorítani, Kopasz Mónika ténylegesen az utcára kerül. Úgy saccolja, hogy körülbelül egy hetet maradhat még a lakásban.

A beteg asszony hiába folyamodott rokkantnyugdíjért: 284 munkanapja hiányzott hozzá, így 26 420 forint egészségkárosodási támogatásból kell éljen. Sőt, ennél is kevesebből, mivel két éve albérletre hitelt vett fel, így nemrégiben egy 300 ezer forintos csekket kapott. A tartozását 10 ezer forintonként kellene törlesztenie. Albérletet sehogyan sem tud fizetni, így a kezelésbe sem tud belevágni, hiszen az utcán nem lehet lábadozni.

Már lemondtam arról, hogy megműtsenek, tavaly november óta nyilván szét is terjedt már a szervezetemben a rák. De az elkeserít, hogy meghalni sem tudok emberhez méltó körülmények között

–      fogalmazott a szegedi asszony a lapnak.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik