Belföld

Március 15-e kicsit betesz a fővárosi tömegközlekedésnek

buszváró üvegtetővel 1 (Array)
buszváró üvegtetővel 1 (Array)
Mutatjuk a részleteket, olvassa el és sokkal felkészültebbnek fogja érezni magát.

Március 15-én, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján városszerte több helyszínen – többek között a Nyugati téren, a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál, a Budai Várban, valamint a Hősök terén – rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket, demonstrációkat. A rendezvények miatt több belvárosi fő közlekedési útvonalat is lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala változik.

A budai Várba egész nap a Széll Kálmán térről a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A, a Deák Ferenc térről közlekedő 216-os busszal, vagy a Budavári Siklóval lehet eljutni. A BKK kéri, hogy az ünnepi rendezvények helyszínét, aki teheti, kötöttpályás járatokkal – elsősorban metróval – közelítse meg.

A BKK az állami ünnepek elérését az alábbiak szerint javasolja:

Nyugati tér

A március 11. és 21. között tartó szabadtéri kiállításnak a Nyugati tér ad helyet, amelyet leggyorsabban és legkényelmesebben az M3-as metróval lehet megközelíteni. A BKK a metrón kívül ajánlja a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét is, azonban a nagykörúti villamosokkal 15:30 és 16:30 között csak a Széll Kálmán tér felől lehet érinteni a Nyugati teret.

Kossuth tér – Március 15. 9:00

A lobogófelvonás és a katonai tiszteletadás helyszíne, a Kossuth Lajos tér leggyorsabban és legkényelmesebben az M2-es metróval, illetve a 70-es vagy a 78-as trolibusszal közelíthető meg. A 2-es villamossal reggel 7 és 10 óra között csak a Kossuth Lajos tér M (Széchenyi rakpart) ideiglenes végállomásig lehet utazni.

Nemzeti Múzeum – Március 15. 10:30

A múzeumi díszünnepség az M2-es metró Astoria vagy az M3-as és M4-es metró Kálvin tér állomásától gyalogosan közelíthető meg.

Budai Vár – Március 15. 10 és 18 óra között

A budai Vár – ahol egész nap ingyenes családi programok, koncertek, valamint a Magyar Ízek Utcája várja a látogatókat – március 15-én a Deák Ferenc tér felől az ideiglenes 216-os buszjárattal, a Széll Kálmán tér felől a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A busszal vagy a Clark Ádám térről a Budavári Siklóval érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik