Belföld

Ollóval szurkáltak össze amerikai ismerősét egy portugál férfi Budapesten

Ismerőse eltette a telefonját, emiatt ölt kis híján.

Életveszélyt okozó testi sértés valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy portugál férfival szemben, aki a vád szerint még 2008-ban, ollóval bántalmazta amerikai állampolgárságú ismerősét, miután összevesztek. A külföldit hamarosan bíróság elé állítják.

A vádirat szerint az érintettek 2008. május 22-én együtt szórakoztak és ittak különböző budapesti szórakozóhelyeken, majd egy házibuliban. Az este folyamán a vádlott elejtette a mobilját, amit az amerikai ismerős tett el. Azt mondta, magánál tartja a telefont, amíg véget nem ér az este, nehogy megint elhagyja.

Hajnalban elindult haza, ám a készülék nála maradt. A portugál férfi a házibuli végén vette észre, hogy nincs meg a telefonja, ezért másnap reggel elment ismerőse I. kerületi albérletéhez, hogy visszaszerezze a mobil. Összevesztek, a vádlott pedig ütött, majd felkapott az asztalról egy ollót és test szerte többször megszúrta áldozatát. Ezután elvette a saját, és megsebesített ismerőse mobilját is, majd elment. A sérült életveszélyes állapotban került kórházba.

A szurkáló ellen elfogatóparancsot adtak ki, végül 2015 májusában sikerült elfogni Portugáliába, majd nyár végén átadták őt a magyar rendőröknek. A férfi azóta előzetes letartóztatásban van.

Ha bűnösnek találják, kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik