Belföld

Fokozottan ellenőrzik a rendőrök a vasutat

Az egyenruhások az akció alatt kiemelten ellenőrzik a vasúti csomópontokat, pályaudvarokat, állomásokat és azok környezetét.

Fokozott ellenőrzésbe kezdenek a rendőrök a “vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fokozása érdekében” – közölte kedden a rendőrség. Az akciót Papp Károly, országos rendőrfőkapitány rendelte el 2016. március 10-én 7 órától március 11-én 7 óráig, az ország teljes területén.

Az egyenruhások kiemelten ellenőrzik ezalatt a vasúti csomópontokat, pályaudvarokat, állomásokat és azok környezetét. “Az ellenőrzések célja a személyvonatokon az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása; a vasúti kocsikat károsító erőszakos, garázda, vandál cselekmények megelőzése, megszakítása; a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények (közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás, visszaélés kábítószerrel, csempészet, visszaélés jövedékkel) elleni fellépés, valamint az illegális migráció és ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés” – írják.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik