Belföld

Hópelyheket láthatnak a dunántúliak

Aggódni nem kell, csak a nyugati magasabb hegyekben lehet hó az előrejelzés szerint, de eső az esni fog dögivel csütörtökön.

Remeghetnek a gyulaiak, mint a nyárfalevél, ugyanis csütörtök reggel meglepően hideget, -2 fokot mértek reggel a városban. Az egész Viharsarokban, sőt az Alföld jó nagy szeletén fagyott az éjjel, míg a Dunántúlon kellemes 4-5 fokok vannak. Aztán megjön az eső napközben, szépen fog terjedni nyugatról keletre a csapadék – írja az Időkép.

Kiadós eső várható, az Alpokalja magasabb hegyein ez havas esőbe, havazásba is átválthat. Élénk északi szél fúj majd, nappal 7-13 fok lehet, de nyugaton csak 4-6 fok lesz. Kettősfronti hatás lesz, miközben Zala, Vas, Veszprém és Somogy megyékre a sok eső és a potenciális havazás miatt citromsárga figyelmeztetést adtak ki.

Pénteken délutánra szűnk meg teljesen a csapadék, de a Dunántúlon megmarad a viharos északnyugati szél. 4-13 fok lehet, északkeleten lesz a melegebb.

Szombaton nem fog esni, enyhe idő lesz 10-15 fokkal, még mindig erős északnyugati széllel, felhőkkel.

Vasárnap megint eshet, zápor, zivatar se kizárt, a szél is kitart majd. Ezen a napon 9-14 fok várható, ahogy kb. hétfőn is, ami megismétli a vasárnapi körülményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik