Belföld

Visszatért a tél, újabb eső és havazás jön

Szerdán az ország nagy részén – ha nem is zavartalan, de legalább – néhány órás napsütés várható, sőt a déli megyékben több órára előbújhat a Nap. Az északkeleti megyékben tartósan felhős idő valószínű, csak délután és csak rövid időre számíthatunk többé-kevésbé derült égboltra – olvasható a met.hu-n.

A nyugat felől érkező újabb felhősávból az északi megyékben lehet néhol jelentéktelen csapadék, a délire forduló szél ismét megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 13 fok között valószínű. Késő estére 2, 7 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön aztán ismét sokfelé várható eső, a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul, de a Tiszántúlon 12, 14 fok is lehet.

A szerdai időjárási helyzet szervezetünkre is hat, egy újabb melegfront miatt érzelmi és értelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából. Ingerlékenység, sértődékenység ilyenkor többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, romlik teljesítőképességünk. Gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam, és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások.

 

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik