b
Belföld

Drogot áruló tűzoltók Budapesten – Ketten rács mögött

Egy civilt és egy tűzoltót csuktak le egy hónapra. Úgy tudjuk, a katasztrófavédelem embere civil társától vette a kábítószert.

Két ember került rács mögé csütörtökön a kedden kipattant drogügy kapcsán. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu-nak elmondta: egy tűzoltó és egy civil előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság. A döntés nem jogerős.

Ahogy arról beszámoltunk, hat embert, köztük három hivatásos tűzoltót fogtak el kábítószer-kereskedelem miatt Budapesten. Az  ügyészség kedden a 24.hu megkeresésére közölte: a megalapozott gyanú szerint egy, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik kerületi tűzoltóságán szolgáló tűzoltó hadnagy a szolgálatának ellátása közben, valamint szabadidejében Budapest belvárosi szórakozóhelyein, illetve saját otthonában is kábítószernek minősülő anyagot – marihuánát, különböző tablettákat és kokaint – árult.  Ha dolgozott, vevőit a munkahelyére vagy annak közvetlen közelébe hívta.

A 24.hu úgy tudja, a most előzetes letartóztatásba került hadnagy a szintén előzetesben lévő civil társától vásárolta a kábítószert.

A többi gyanúsított szabadlábon védekezhet.

drogdíler tűzoltóFotó: 24.hu

A Velvet azt írja, a hadnagyot 59 bűncselekménnyel gyanúsítják. A civil férfitól – aki egyébként már volt büntetve – kétszer vásárolt. A tűzoltóval a végén annyira elszaladt a ló, hogy azt sem nagyon gyanította, beépített nyomozóknak adja el a drogot. Értesüléseik szerint a nyomozók tavaly nyár óta figyelték a díler tűzoltókat és társaikat, akiket végül a Nemzeti Védelmi Szolgálat jelentett fel. A tűzoltó ügyvédje csak annyit mondott, hogy védence nagyon megbánta, és beismerő vallomást tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik