Belföld

Döntenek a tatabányai anya sorsáról, aki kilökte kislányát az ablakon

Az anya a saját magával és gyermekével is végezni akart.

Várhatóan ítéletet hoz a bíróság annak a nőnek az ügyében, aki 2014 tavaszán kidobta gyermekét az ablakon, majd utána vetette magát. Az ügyben másodfogon a Győri Ítélőtábla dönt. A csütörtöki az első nyilvános ülés.

A jelenleg 40 éves nő és férje házasságából egy gyermek született 2008-ban. Az anya – miután megszülte kislányát – visszahúzódóvá, antiszociálissá vált , nem engedett be senkit tatabányai otthonába, a kicsit kezdte magához láncolni, egyfolytában a lakásban volt vele. Nem vitte őt óvodába, mert attól tartott, hogy ott kiközösítik vagy bántják. Nem volt hajlandó felvenni a kapcsolatot az óvoda vezetőjével sem, így az intézmény jelezte a gyámhivatal felé az állandó hiányzást, amely végül védelembe vételi eljárást indított. Ám a nő ekkor sem volt együttműködő. A gyámhivatal tárgyalása után egyre inkább elhatalmasodott benne a félelem, hogy elvesztheti a kislányt.

Aggodalmas, kétségbeesett és paranoiás állapotban volt a tragédia napján is, 2014. március 18-án este. Összeveszett munkából hazatérő férjével az eljárás miatt.A vita azzal zárult, hogy kiküldte férjét a nappaliba, ő pedig bent maradt a kislánnyal a gyerekszobában.

Arra jutott, csak úgy kerülheti el a gyerek elvesztését, ha vele és magával is végez. A kislányt a 8,6 méteres magasságból, az ablaknyíláson lökte ki, a járdára. A gyerek egyebek mellett agysérülést szenvedett, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. Funkciókiesés, funkciókárosodás marad vissza nála, amely maradandó fogyatékosságnak számít.

Az asszony – miután kilökte a kislányt – kiugrott az ablakon, de nem sikerült megölnie magát: súlyos, töréses, zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A nőt első fokon 11 év fegyházbüntetésre ítélték. A döntés azért nem emelkedett jogerőre, mert a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik