Belföld

Összeverte, másnap pedig mellkason szúrta jótevőjét egy férfi Hevesben

Költözés helyet támadt: ütlegelte, fojtogatta, eltörte szállásadója áll- és járomcsontját, több bordáját, másnap pedig kést ragadott.

Nem akarta elhagyni jótevője otthonát,  ezért előbb súlyosan bántalmazta, majd mellkason szúrta őt. A brutális támadás tavaly nyáron történt, az ügyészség szerdán közölte: vádat emeltek a támadó ellen.

A vádirat szerint a 49 éves férfi 2009 óta élt a ludasi házban, szívességi alapon. De nem csak lakbért nem fizetett, az egyéb háztartási kiadásokhoz sem járult hozzá. Alkalmi munkákból élt, ha kapott pénzt, azt italra költötte. Ahogy telt az idő, egyre agresszívabb lett szállásadójával, olykor bántalmazta is, ha részeg volt.

A tulajdonos végül úgy döntött, kiteszi őt. Tavaly júniusban aláíratott vele egy nyilatkozatot amelyben az állt, vállalja, hogy augusztus 10-ig kiköltözik. Mivel ez nem történt meg, kihívta a rendőröket.  A későbbi támadó megígérte az egyenruhásoknak, hogy másnap elmegy, de helyette összeverte ismerősét: ütlegelte, fojtogatta, eltörte az áll- és járomcsontját, több bordáját. A tulajdonos emellett csípőficamot is szenvedett.

Mégsem kért segítséget senkitől, mert bízott abban, hogy lakótársa valóban elköltözik. De nem ment sehova: augusztus 11-én megivott legalább három liter bort, felkapott egy 15 centiméter pengehosszúságú konyhakést és kétszer szívtájékon szúrta menekülő ismerősét. A szúrások egyike a tüdőig hatolt, lég- és vérmellet okozott, amely sérülés közvetlenül életveszélyes volt. A megsebzett férfi az utcán esett össze, a szomszédok hívtak hozzá mentők. Ha nem kap időben szakszerű ellátást, meghalt volna.

A Heves Megyei Főügyészség vádiratában az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés indítványozott emberölés kísérlete és súlyos testi sértés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik