Belföld

Félholtra verte az ismerősét, majd elbújt a játszótér gyerekkuckójában

Halántékcsonttörés, agyzúzódás - egyebek mellett ezekkel a sérülésekkel került kórházba az áldozat. Ha fel is gyógyul, maradandó fogyatékossággal kell együtt élnie.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt állítanak bíróság elé hamarosan egy román férfit Győr-Moson-Sopron megyében, aki összeverte lakótársát tavaly májusban Hegyeshalmon. Az ügyészség hétfő délelőtt közölte: vádat emeltek az ügyben.

A vádirat szerint a 32 éves férfi Ausztriában vállalt munkát, szállása azonban Magyarországon, a határ közelében volt. Közösen bérelt szobát egy ismerősével, egy ugyancsak román állampolgárságú férfival.  2015. május 27-én egyikük sem dolgozott, a napot ivással töltötték, illetve tűzifának való bontási hulladékot hasogattak az udvaron. Munkálkodás közben azonban összevesztek a további italvásárlás miatt, ami odáig fajult, hogy mindketten felkaptak a földről egy-egy lécet, így üvöltöztek egymással. De nem merült ki ennyiben: a vádlott rátámadt lakótársára, méghozzá egy ablakkerettel. Megütötte a bal karján és a homlokán, a halántékánál is eltalálta. Egy másik bérlőtársuk választotta szét őket.

A bántalmazó elviharzott, ismerőse pedig lefeküdt a szobában. Másnap reggel eszméletlen állapotban találtak rá. Amikor a mentők és a rendőrök a helyszínre értek, a támadó próbált elrejtőzni: a közeli játszótér gyerekházában bújt el.

A 40 éves férfi – egyebek mellett – halántékcsonttörést, agyzúzódást és egyéb vérzéses sérülést szenvedett agyvizenyő kialakulásával. Életveszélyes állapotban vitték kórházba, még most sincs kihallgatható állapotban. Ha fel is gyógyul, nagy valószínűséggel neurológiai tünetekkel jellemezhető maradandó fogyatékossággal kell együtt élnie.

Ha a vádlottat bűnösnek találják,  kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik