Belföld

Infarktussal, trombózissal fenyeget a szerda

Napközben a Dunántúl nyugati felén marad a borult idő, másutt a változó felhőzet mellett legalább néhány órára kisüt a nap, sőt az ország keleti, északkeleti felén-harmadán többórás napsütés valószínű – írja a met.hu.

A Nyugat- és az Észak-Dunántúlon, estefelé pedig az Északi-középhegység térségében valószínű eső, zápor, a középső területeken egy-egy zivatar sem kizárt. A keleti, délkeleti szelet erős széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén 11 és 18 fok között alakul, a tartósan borult nyugati tájakon lesz ennél hűvösebb, a hosszabb ideig napos keleti vidékeken néhol melegebb is lehet. Késő estére 5, 14 fok közé hűl le a levegő.

Erős melegfronti hatás következtében gyakoribbá válhat a fejfájás, dekoncentráltak lehetünk, illetve a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők közérzete romolhat. Ilyen időjárási helyzetben nagyobb valószínűséggel következik be szívinfarktus és trombózis.

A születések száma emelkedik – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyanakkor a szárazabb levegő hatására szerdán elsősorban a Tiszántúlon és a déli megyékben élők kellemes, tavaszias időt tapasztalhatnak, ami a közérzetünkre lehet nagyon jó hatással.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Nagy Lajos)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik