Belföld

Dunaújvárosi gyilkosság – Vádalku vezethetett el a fideszeshez és társaihoz

Az ügy harmadik gyanúsítottját, akit a reptéren fogtak el,  egyenesen a Petőfi utcába vitték, hogy megmutassa, hol ásták el a vállalkozó holttestét.

Egy másik ügy gyanúsítottja valamiféle vádalkut köthetett, vélhetően így tett vallomást a bűncselekményről, a rendőrök pedig ennek nyomán juthattak el a dunaújvárosi gyilkosság gyanúsítottjaihoz, köztük Gál Rolandhoz – írja a nol.hu.  A lap szerint Dunaföldváron és Dunaújvárosban mindenki a bűncselekményről beszél, az emberek azt találgatják, hogy ki és miért ölte meg a dunaföldvári vállalkozót, és ebben mi volt a szerepe Dunaújváros fideszes önkormányzati képviselőjének.

Az ügy harmadik gyanúsítottját, akit a reptéren fogtak el, a Bors szerint egyenesen a Petőfi utcába vitték, hogy megmutassa, hol van M. Antal holtteste. A lap azt írja, a férfi, aki közeli hozzátartozója az exképviselőnek, önszántából tért haza, hogy tisztázza rokona szerepét az ügyben. “Nem szeretném elmondani, hogy pontosan milyen kapcsolat van a két ember között, de mindenki gondolhatja, nagyon erős kapcsolat kell ahhoz, hogy valaki önként feladja magát, és ezzel valószínűleg a rendőrség és a bíróság előtt jobb helyzetbe hozza szerettét” – mondta egy hozzátartozó.

Ahogy arról beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök este közölte, hogy egy dunaföldvári férfi több mint két évvel ezelőtti eltűnése ügyében 2016. január 5-én emberölés gyanúja miatt rendeltek el nyomozást. Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett: Sz. J. és G. R. dunaújvárosi lakosok ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Egyikőjük fideszes önkormányzati képviselő. A dunaújvárosi önkormányzat pénteken közölte, hogy a Fidesz dunaújvárosi szervezetének elnöksége kezdeményezte Gál Roland önkormányzati képviselő frakcióbeli tagságának felfüggesztését. A közleményben azt írták: a város önkormányzata és a Fidesz helyi szervezete megdöbbenve értesült a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság által közölt, az önkormányzati képviselőt érintő nyomozati eljárásról. Hozzátették, hogy minden további kérdéssel kapcsolatban a hivatalos eljárás lezárulásáig nem nyilatkoznak, de figyelemmel kísérik a nyomozati és a bírósági eljárást. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője pénteki lillafüredi sajtótájékoztatóján kérdésre közölte: a Fidesz felfüggesztette Gál Roland dunaújvárosi önkormányzati képviselő párttagságát.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik