Belföld

Gyilkosság Dunaújvárosban: helyi képviselő lehet az egyik letartóztatott

Több napja helyszínelnek, a rendőrség különösen szűkszavú.

Több napja vizsgálódnak a rendőrök Dunaújvárosban egy Petőfi utcai ingatlannál, az egész várost lázban tartja a kérdés, hogy mi történhetett – derül ki a Duol.hu beszámolójából. Csütörtökön este a Tolna megyei rendőrkapitányság feloldotta a rejtélyt, kiderült: egy több mint két éve eltűnt férfi ügyében nyomoznak, emberölés megalapozott gyanújával. Két helyi lakost előzetes letartóztatásba helyeztek, több nem hivatalos forrásból úgy tudja a lap: egyikük egy dunaújvárosi közszereplő.

A Castellum helyi hírportál ennél is tovább megy, azt írja: több, egymástól független forrás egybehangzóan állítja, hogy helyi önkormányzati képviselő az egyik letartóztatott férfi, az áldozat pedig egy vállalkozó, aki 2013 decemberében tűnt el. Később az Index arról írt: egy névtelenséget kérő önkormányzati képviselő nekik is megerősítette, hogy a Fidesz helyi politikusa az egyik gyanúsított.

A Duol információi szerint a helyszínelés során egy korábban betemetett pince feltárására is sort kerítettek a nyomozók. Azt írják: nem tapasztaltak még rendőrségi ügyben olyan elzárkózást, mint most, amikor a bűnügy részleteiről igyekeztek pontos információt szerezni. Azt is megjegyzik, hogy területileg a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság lenne illetékes, mégis a tolnai rendőrök járnak el, ennek okára nem adtak magyarázatot. (Fenti képünk illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik