Belföld

Bíróság előtt a békési férfi, aki fel akart gyújtani egy nőt

Az asszonyt kutyája mentette meg a szörnyű haláltól, nyüszített és rángatta a kezét, hogy felébredjen.
Megkezdődött a pere kedden annak a férfinak, aki a vád szerint 2014 augusztusában megpróbálta megölni párját, méghozzá különös kegyetlenséggel: rá akarta gyújtani az ágyat az alvó nőre. Az ügyész fegyházban látná a vádlottat. Az ügyet a Gyulai Törvényszék tárgyalja.
A vádirat szerint a pár évekig  – 2008 és 2013 között – élt együtt élt, ám viszonyuk már a kezdetekben sem volt felhőtlen, a férfi ugyanis többször megverte az asszonyt, olykor ütötte, máskor pedig fojtogatta. Az agresszív élettárs ugyan elköltözött, de a bántalmazások nem szűntek meg, rendszeresen kereste a nőt. Ilyenkor általában békülési szándékkal közelített, amiből végül fenyegetőzés lett.

A kis híján tragédiába torkolló estén – 2014. augusztus 24-én – a vádlott elbiciklizett párjához. Hallgatózni kezdett, de nem szűrődött ki semmilyen nesz, így a nyitott ajtón át beosont a házba. Az asszony ekkor már aludt. Ő megállt mellette, rágyújtott egy cigarettára majd a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta a takarót, amely izzani és füstölni kezdett. Amikor látta, hogy az ágynemű ég, elment.

Hogy a nő miként menekült meg, tavaly, az ügyészség vádemelésről szóló tájékoztatásából derült ki. Eszerint a kutyája nyüszíteni kezdett és rángatta a kezét, hogy felébressze. Az asszony amint látta, hogy izzik a takaró a lábánál, vizet öntött rá, majd az ablakhoz ment és kinyitotta. Támadója épp ekkor tekert el a helyszínről, hallotta a jellegzetes hangot, amit a kerékpár kiadott. Pár perc múlva ugyan a férfi visszatért, hogy megnézze mi történt, ám végül ismét eltűnt.

Korábban az ügyészség azt írta, “ha a sértett nem ébred fel és nem oltja el a vádlott által okozott tüzet, a tűz során felszabaduló égéstermék belélegzése 10-15 percen belül a halálához vezethetett volna”.

A férfit 10-től húsz évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik