Belföld

Túszul ejtette a telefonszerelőt egy 60 éves nő

telefon
telefon
Személyi szabadság megsértése a vád a nagykanizsai nő ellen, akinek a készülékét a szolgáltató szakembere nem tudta azonnal megjavítani.

A Zala Megyei Főügyészség szerint a 60 éves nő tavaly nyáron jelentette be a szolgáltatónál, hogy nem működik vezetékes telefonja. A helyszínre érkezett szerelő megállapította, hogy a készülék romlott el, amit ő nem tud megjavítani, mivel vonalellenőr. A nő ekkor bezárta a lakása ajtaját, és közölte a férfival, hogy addig nem megy ki a lakásból, amíg a telefonját meg nem javítja. A szerelő egy darabig várt, majd mobiltelefonon értesítette a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök először a kaputelefonon kérték az asszonyt, hogy engedje be őket, de ezt a nő nem tette meg. Egy másik lakó kinyitotta a társasház bejáratát. A nő a lakásajtaját is csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni és kiengedni a szerelőt, aki nagyjából egy órát töltött akarata ellenére a lakásban. A zalai főügyészség felidézte, hogy a nő 2008-ban már állt a bíróság előtt sajátos akaratérvényesítési módszerei miatt.

Akkor a lakása előtt az útpadkára nyolc, tenyérnyi méretű szeges fémlapot tett ki, hogy megakadályozza az ottani postára autóval érkezők parkolását. A postások eltávolították a szöges akadályokat, de a nő visszahelyezte azokat, egy autós ráhajtott, és a defekt csaknem balesetet eredményezett. Az asszonyt ezért a közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt egy évre próbára bocsájtották. A mostani ügye miatt a nőt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik