Belföld
tanarok(430x286).jpg (Array)

Több budaörsi iskolánál is elszakadt a cérna, fáklyákkal vonulnak utcára

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 31. 13:44

Egyre-másra borulnak fel a közoktatási bilik: ezúttal a budaörsi Herman Ottó Általános Iskola és Logopédiai Központ szervez fáklyás felvonulást a szintén Herman Ottóról elnevezett miskolci demonstrációval egy időben. Az interneten terjedő felhívás szerint a pedagógusok kiállását a szülők is támogatják, a tanárok nem csak aláírásukkal kívánják támogatni a másik Herman kezdeményezését, így február 3-án, 17 órától csendes demonstrációt szerveznek.

A budaörsi iskola mellé több helybéli intézmény is támogatja, részvételi szándékát jelezte a Kesjár Csaba Általános Iskola, a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Iskola, a Csicsergő Óvoda és a Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Tantestülete is.

Január elején a miskolci Herman Ottó Gimnázium tantestülete – miután a közoktatás döntéshozói válaszra sem méltatták őket – juttatta el nyílt levelét a médiához. A segélykiáltásban egészen elképesztő állapotokról számolnak be a tanárok, a gyerekek és az ország jövőjét féltve. A Herman nyílt leveléhez később csatlakozott a szegedi Deák Ferenc Gimnázium, a teleki Blanka Gimnázium diáksága pedig 12 pontban fogalmazta meg követeléseit.

A lázadó tanárok február 3-án, Miskolcon tiltakoznak a közoktatás jelenlegi állapota ellen. Mivel a köznevelési törvény szerint a diákoknak és a tanároknak is kötelező 16 óráig bent maradniuk az iskolában, délután fél ötre hirdetik a fáklyás felvonulás kezdetét. A menet az iskola tornatermétől indul a városháza elé, majd a Hősök terére, ahol felolvassák követeléseiket.

 

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.