Belföld

Visszadugná az ügyészség a rács mögé Lagzi Lajcsit

A zenészt vasárnap engedték ki az előzetes letartóztatásból.

Nem fogadja el az ügyészség a döntést, miszerint Galambos Lajost vasárnap kiengedték az előzetes letartóztatásból. Fellebbeznek a döntés ellen – értesült a Tények.

Ahogy arról a 24.hu beszámolt, a zenész vasárnap délelőtt hagyta el a börtönt Székesfehérváron. Szabadulásának hírét még pénteken erősítette meg ügyvédje, Dr. Fröhlich Krisztián. Nem csak Lajcsit, az ügy másik előzetesben lévő gyanúsítottját is kiengedték. A bíróság szerint bár a gyanúsítottak vonatkozásában az előzetes letartoztatásnak az általános oka jelenleg is fennáll, de az alapját képező úgynevezett “különös okai” – amelyek indokolttá tennék a kényszerintézkedés elrendelését és meghosszabbítását – nem, mint a bűnismétlés vagy a bizonyítás meghiúsításának veszélye.

A hír, hogy a zenész gyanúsított lett, szeptemberben 22-én robbant, két nappal később pedig el is rendelték előzetes letartóztatását. Akkor az ügyészség közölte: a mocsai lakóházban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban több mint öt év alatt 3,5-30 millió forint kárt okoztak a közüzemi szolgáltatóknak az elfogyasztott, de ki nem fizetett közüzemi díjak miatt. 2014 októberében a közüzemi szolgáltatók ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja, tartva attól, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és arról jelentést tesznek, az ellenőröknek több százezer forint készpénzt adtak, akik azt elfogadták. Ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is – derült ki a nyomozás addig feltárt adataiból. A Budaörsi Járási Ügyészség ezért mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelésére indítványt tett, attól tartva, hogy elrejtőznének, a büntetőeljárás alól kivonnák magukat, tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a nyomozás sikerét vagy újabb bűncselekményt követnének el.

Az előzetes letartóztatás elrendeléséről szeptember 24-én döntött a Budaörsi Járásbíróság.

A fellebbezések nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette a feleség elleni kényszerintézkedést, és elrendelte szabadlábra helyezését, mert esetében hiányzik a szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja. Galambos Lajos és a harmadik gyanúsított esetében helybenhagyták az elsőfokú bíróság végzését, így ők előzetesben maradtak, ráadásul két védőügyvédet is kizártak az eljárásból.

Olvasói sztorik