Belföld

Savas támadás – A Google bevetésével sikerült vádat emelni a volt budai kórházigazgató ellen

„Nem ismertem ezt a technikát, de a nagyobb baj, hogy a rendőrség sem” – mondta az ügyvéd, aki a technikát javasolta.

Márciusban folytatódik a Fővárosi Törvényszéken a volt budai kórházigazgató ügye, akit azzal vádolnak, hogy savval támadt rá egykori szeretőjére. A Velvet szerdán arról írt, hogyan sikerült mégis vádat emelni ellene. Ezt ugyanis csak második nekifutásra sikerült, miután kevésnek ítélték a bizonyítékokat találták a bizonyítékokat.

A megtámadott nő ügyvédje, Regász Mária pár nappal a megszüntető határozat után olvasott az Indexen egy cikket arról, hogyan követ minket a Google. Az ügyvéd új bizonyítást indítványozott. Az eljárást pedig újraindították és 2015. augusztusában  vádat emeltek az orvos ellen. A férfi vallomásai és a telefon tárolt adatai között ugyanis túl sok volt az ellentmondás.

„Nem ismertem ezt a technikát, de a nagyobb baj, hogy a rendőrség sem. Ahhoz hogy a Google tudja, hol vagyok, GPS kapcsolatban kell állnom vele. Értelemszerűen ha nincs GPS kapcsolat, nem tudja, hol vagyok. Ha berakom a telefont az autóba, akkor mindenki azt hiszi, hogy ott vagyok a kocsiban, pedig nem biztos. Vagy ha azt állítom, hogy a telefon végig nálam volt, miközben ide-oda mentem, és aztán a tárolt adatokból kiderül, hogy a készülék végig egy helyben volt, akkor az azért jelzés értékű” – mondta az ügyvéd.

Regász  egyébként már más eljárásban is indítványozta ezt a technikát, de volt, hogy a rendőrség azzal hárított, hogy az ügyvéd nem a Miami Helyszínelőkben van, és túl sok amerikai sorozatot néz.

A 24.hu elsőként, tavaly augusztusban számolt be arról, hogy a férfit mégis bíróság elé állítják a 2013-as támadás kapcsán- Megkeresésünkre a Fővárosi Főügyészség akkor közölte: az ügy terheltjével szemben életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.

A nem mindennapi ügyet 2013 márciusában hozta nyilvánosságra a rendőrség. Tájékoztatásukban az állt, a III. kerületi San Marco utcában rontott rá egy nőre volt párja. Megragadta és visszatuszkolta őt a lakásba, ahol brutális módon bántalmazta. Miután megverte, összeszedte a lakásban található értékeket és elment. A gyanúsítottat hat órán belül elfogták, mindent tagadott.

A 24.hu akkor úgy értesült, a támadó leütötte és megverte az asszonyt, kábító anyagot fecskendezett a combjába, savval öntötte le, végül pedig pórkócba csavarta a testét. Az értékeit valószínűleg azért vihette el, hogy elhitesse, rabló járt a lakásban. Megtudtuk továbbá, hogy az elfogott B. Krisztián az egyik budai kórház igazgatója volt, csecsemő- és gyermekorvos.

A Fővárosi Főügyészség 2014 augusztusban közölte: megszüntették a nyomozást a gyanúsítottal szemben. Nem volt elegendő bizonyíték ellene, ezért döntöttek így. Ám a megszüntető határozat ellen panasz érkezett, a doktorból pedig végül vádlott lett.

A férfi hónapokat töltött rács mögött. Miután kiengedték, a budai kórház élére már nem térhetett vissza, de új munkát vállalt. Rövid keresgélés után – tavaly augusztusban – egy fővárosi egészségközpontban találtunk rá, ahol – a honlapon szereplő adatok szerint – csecsemő- és gyermekgyógyászként dolgozott. A vádemelésről szóló cikk megjelenése után azonban adatlapja eltűnt onnan. Bemutatkozó oldalán nyoma sem volt annak, hogy valaha ő vezette a II. kerületi intézményt.

A nő azóta több műtéten átesett, őt és családtagjait is pszichológus kezeli. A vádlott szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik