Belföld

Balhé a kiskunhalasi menekülttáborban – Tizennégyen kerülhetnek rács mögé

Tizennégy menekült előzetes letartóztatását indítványozza az ügyészség a kiskunhalasi befogadóközpontban történt rendbontás kapcsán csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. Álláspontjuk szerint a kényszerintézkedés elrendelése azért indokolt, mert “a terhükre rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettségének mértéke miatt” tartani kell attól, hogy elszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől, netán megpróbálnák befolyásolni a tanúkat, eltüntetni a bizonyítékokat – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfői tájékoztatásából.

Ahogy arról beszámoltunk, január 15-én dulakodásnál kellett intézkedniük a rendőröknek az említett helyszínen, a menekültek a rendőrökre is rátámadtak. Úgy tudni, a vita először a nethasználat miatt pattant ki három őrizetes férfi között, akik dulakodni kezdtek. A fegyveres biztonsági őrség és a rendőrség igyekezett a feleket szétválasztani, de az őrizetesek egy 20-25 fős csoportja kövekkel dobálta meg az egyenruhásokat. Megnövelték a rendőri erők számát, megakadályozandó a kitörést és rongálást, majd kiemelték a hangadókat. Az összetűzésben két egyenruhás megsérült.

Kiskunhalason már tavaly augusztusban is volt incidens, 120 menekült kitöréssel fenyegetett, de végül a rendőröknek sikerült lenyugtatni őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik