Belföld

Tarlós nem vonul vissza a „pofátlan” ellenzéki képviselők miatt

Február 17-ig közlekednek az agglomerációs járatok, a többi nem a főváros dolga – mondta a főpolgármester.

Bár eddig mindig arról beszélt Tarlós István, hogy 2019-ben visszavonul, pénteken bejelentette: a következő főpolgármester-választáson is el fog indulni. Azt mondta: azért, mert ha véglegesen eldönti, hogy kiszáll, akkor nem fogják komolyan venni, és felpaprikázta a helyzet, ami előállt. Ez utóbbival, mint mondta, az ellenzéki volt városvezető képviselők „pofátlan megnyilvánulásaira” gondolt – írja tudósításában az Index.

Arról, hogy a közösségi közlekedés finanszírozását törvényileg a fővárosra testálták, Tarlós azt mondta: furának tartja, hogy két nappal a törvénymódosítás előtt tartott tárgyaláson senki nem szólt neki, hogy „a hátába fogják vágni a kést”. Az Orbán Viktorral tartott megbeszélés sem járt az általa remélt eredménnyel, de a miniszterelnök megígérte, hogy a fővárosnak nem kell vállalnia az agglomerációs közlekedést. A főpolgármester kijelentette: február 17-ig, a fővárosi költségvetés elfogadásáig biztosan közlekednek az agglomerációs járatok, a többi már nem a főváros dolga.

Tarlós azt is elmondta, hogy a BKK néhány napja levélben szólította fel a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy miután tavaly nem adott pénzt a helyközi közlekedés támogatására, 15 napon belül fizessen, különben a BKK felmondja az agglomerációs buszok közlekedtetésére 2014-ben kötött megállapodást. Ez azt jelenti, hogy a BKK alvállalkozójaként szolgáltató Volánbusz február 17. után leadhatja a számláit, de a főváros azt nem fogja kifizetni.

Tarlós a napokban tárgyal majd Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel arról, hogy az állam vegye át a HÉV-et, azt az előzetes elképzelés szerint a MÁV elővárosi hálózatába kapcsolnák be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik