Belföld

Havazás – Egymást érték a balesetek, rommá dolgozták magukat a tűzoltók

A tűzoltók összesen 121 baleset helyszínén dolgoztak az év első munkanapján a havazással összefüggésben.  Kocsik ütköztek össze és borultak árokba. Heves megyében halálos baleset is történt: két mikrobusz karambolozott, majd mindkettő árokba csapódott az esti órákban az M3-as autópálya 67-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon.  Az egyik mikrobuszba egy ember beszorult, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A helyszínen egy ember életét vesztette, két ember súlyosan, egy pedig életveszélyesen megsérült. Meghalt egy ember a havas úton Bács-Kiskun megyében is, amikor az 5301-es út Izsák és Ágasegyháza közötti szakaszán fának ütközött egy autó. A kocsiban egy ember utazott, ő is a roncsok közé szorult, már nem tudták megmenteni.

Megemelkedett Pest megye útjain a kisebb, személyi sérülésekkel nem járó balesetek száma is. Jellemzően kocsik hajtottak árokba, csúsztak egymásba, vagy a havas, jeges úton elakadtak. A 4-es számú főúton két esetben, a 10-es számú főúton többször, Pilisvörösvár-Csobánka között, Pomázon, Tahitótfaluban, Szigethalmon, Tápiószőlősön, Monoron, és az M3-as autópályán kellett dolgozniuk a hivatásos, önkormányzati, vagy esetleg önkéntes tűzoltóegységeknek.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében hat alkalommal riasztották a tűzoltókat, mert a télies útviszonyok miatt járművek csúsztak meg, borultak árokba.

Egy autó és egy terepjáró ütközött össze tegnap a havas úton Baranya megyében, a baleset az 57-es főúton, Szederkény közelében történt. Egy ember a roncsok közé szorult, őt a mohácsi hivatásos tűzoltók emelték ki a járműből.  Fejér megyében három baleset miatt kérték a tűzoltók segítségét a hétfő délutáni havazásban. Zalában
is történtek balesetek a síkos utak miatt, hétfő délelőtt másfél óra alatt három, egymástól nem túl távol eső helyszínre is riasztották a keszthelyi hivatásos tűzoltókat.  Csongrád megye sem volt mentes havas-jeges balesetektől, autó borult árokba, sószóró gyulladt ki. Komárom-Esztergom megye tűzoltóit a hó miatt csúszóssá vált utakon bekövetkezett balesetekhez, vagy elakadt járművek mentéséhez.  Az év első munkanapja a baleseteké volt Tolnában, hat esethez riasztották a megye tűzoltóit. Békésben és Nógrádban és Hajdú-Biharban egy-egy baleset történt, Veszprémben járművek akadtak el.

A meteorológusok keddre tartós ónos esőt jeleztek, ország déli részén, Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében kell jegesedésre számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik