Belföld

Megszólalt a szombathelyi kisfiúval Franciaországba szökő apa

Azt írja, a bíróság neki ítélte a gyereket.

Magyarul írt Facebook-oldalára az a francia férfi, akit december 8-án erőszakkal vitte el kisfiát Szombathelyről. Az apa – vélhetően fordító segítségével – azt fejtegeti, miért tette, amit tett:

Fiam neve Léon ROYER. Varro Balintot nem ismerem. Az anya igy nevezik tevésen. Az anyanak nincs latogatasi joga. Csak az apanak itelték a kicsit és Franciaorszàgban elhelyezkedtek mar 2 éve. Szoval a fiam nem magyar de francia. Es gyerekrablàsrol abban az esetben szo sincs rola. Az anya elrabolta a kicsimet 2 éve ezelött a növerem segitségevel. 6 honapig elrejtette a fiamat és masfél évig nem lattam öt, skypon se.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrök felhívást tettek közzé a támadás után, miszerint keresik apát és fiát, a 46 éves francia állampolgárságú Patrick Royert és a kétéves, Szombathelyen élő Varró Leon Bálintot. A férfi ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.Az apa azóta több képet is posztolt képeket kisfiáról. Az apa azóta több képet is posztolt képeket kisfiáról.

A gyermek anyja korábban a Blikknek arról beszélt, hogyan támadta meg a férfi és ragadta el tőle a kicsit. “Vágott, rúgott, ahol ért” – mondta egyebek mellett.

A Bors szerdán arról írt, Patrick korábban Genfben dolgozott, akár oda is visszavihette Bálint Leont. A férfi végül egy petíciót is közzétett, hogy a kisfiú vele maradhasson. A Blikk ezzel szemben kedden arról cikkezett, hogy a kicsi már egy helyi gyermekvédelmi intézetben van, mert elvették az apjától, a kisfiú anyja pedig már elindult Franciaországba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik