Belföld

Tovább nyomoznak a mutyi és a tűz miatt

Molnár Gyula szocialista expolgármester egyik gyanús szerződése és a Kodály köröndi palotatűz ügyében is meghosszabbították a nyomozást.

Az újbudai Bikás parki sportközpont 2010 előtti beruházásával okozott kár miatti nyomozást is meghosszabbította a Fővárosi Főügyészség, ahogy az Andrássy úti tűz ügyében indított eljárást is – írta pénteken a Magyar Nemzet az ügyészség tájékoztatása alapján.

Az újbudai sportközpont ügyében négy éve indult a nyomozás, azonban még mindig nincs gyanúsított. Az eljárás határidejét 2016. március 8-ig hosszabbították meg a Molnár Gyula korábbi szocialista polgármester vezetése alatt született szerződéssel kapcsolatban.

A kerületvezető 2005-ben kötött 15 éves bérleti szerződést a park egy részének hasznosítására. A 100 milliós beruházást az időközben csődbe ment cég a háromszorosára duzzasztotta, Molnár pedig a kerület 2011-es feljelentése szerint testületi felhatalmazás nélkül a megemelt beruházási érték 100 százalékára vállalt garanciát úgy, hogy az önkormányzati ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be.

Terézvárosban február 15-ig hosszabbították meg a 2014. júliusi, Andrássy úti tűz miatt indított eljárást. A különösen nagy kárt okozó gondatlan közveszélyokozás miatt zajló nyomozásnak egy gyanúsítottja van, a tetőn dolgozó egyik munkás – szemlézi az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik