Belföld
Budapest, 2015. október 15.Tűzoltók dolgoznak Budapesten, az Alkotás utcában a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnokánál, amely kigyulladt 2015. október 15-én hajnalban. A csarnok teljes terjedelmében ég, a tűz a szomszédos épületre is átterjedt. A háromezer négyzetméteres csarnok teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. MTI Fotó: Lakatos Péter

Emberéletekbe kerültek Budapest nagy tűzvészei

Molnár Zoltán
Molnár Zoltán

bértollnok. 2015. 10. 16. 15:19

Szörnyű veszteség a Testnevelési Egyetemnek a csarnok leégése, de ők még szerencsések voltak, mivel meg se sérült senki a nagy tűzben. Az utóbbi másfél évtizedben több durva tűz is pusztított a fővárosban, a BS leégését vagy a Kodály köröndi ház lángolását sose felejtjük el. Videós összeállítás.
Korábban a témában:

Csütörtök hajnalban arra ébredt a fél XII. kerület, hogy nagy lángok és füst árnyalják a hajnali fényeket, tűzoltóautók sivítása zavarja meg az éjszakát. Teljes terjedelmében égett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka. Mint reggelre kiderült, a tűz szinte teljesen felemésztette az épületet, ami eléghetett, az el is égett. Az oltásba rengeteg tűzoltó kapcsolódott pedig be, Buda egyik legfontosabb útját, az Alkotás utcát is le kellett zárni miatta. Rég volt ekkora tűz a fővárosban, ezért összegyűjtöttük az utóbbi évek legpusztítóbb tűzeseteit.

Egész Budapestről látták a füstöt

Idén már pusztított egy nagyobb tűz a fővárosban, ami azonban nem vált annyira hírhedtté, mivel a külvárosban, az új kínai piacon történt. Egy 2000 négyzetméteres raktár gyulladt ki a VIII. kerületi Golgota úton, ruhák kaptak lángra. 28 járművel siettek a helyszínre a tűzoltók a március 13-i tűzben. A tűz akkora füstfelhőt eregetett a város fölé, amit Budapest gyakorlatilag minden pontjáról látni lehetett. A füst alapján csoda, hogy nem sérült meg senki. Korábban, januárban amúgy volt már egy nagyobb csarnoktűz, a zuglói Füredi utcában égett egy vegyi anyagokat tároló raktár, 40 tűzoltó oltott a vegyi veszedelem közepette.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.