Belföld

Megerőszakolta nevelt lányát a battonyai férfi – 9 évet kapott

Azzal fenyegette az enyhén fogyatékos lányt, hogy "éhen fognak dögleni", ha beszél a történtekről. Azt is mondta, másnap józanul folytatja, amit elkezdett.

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla annak a férfinak az ítéletét, akit azzal vádoltak, hogy tavaly tavasszal megerőszakolta szeretője gyermekét Battonyán. Nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettében találták bűnösnek,  jogerős büntetése mindezért 9 év fegyház.

A vádirat szerint a férfi  1998-tól 2014 áprilisáig  szerelmi viszonyt folytatott egy battonyai asszonnyal, ugyanakkor együtt lakott feleségével, szintén ezen a településen. Ebben az időszakban napi rendszerességgel látogatta szeretőjét és annak lányát, aki enyhe fokú értelmi fogyatékosságban szenved. A saját gyermekének tekintette őt, és a lány is apjaként nézett rá. Lényegében születése óta a férfi nevelte.

A vádlottnak volt egy vér szerinti lánya a házasságából, aki 2014. április 21-én, húsvétkor áthívta magához a fiatalt, akit jól ismert, és aki este 9 óra körül meg is érkezett. A napközben italozó vádlott ekkor már szintén a házban volt, és estére még inkább lerészegedett.

A lány – nevelőapjával – éjjel indult haza a vendégségből. Egy sarokhoz érve a férfi azonban odafordult hozzá és durva szavakkal azt kérdezte tőle, hogy lefeküdne-e vele. A lány ezt megtagadta, de “szülője” megragadta őt, és egy közeli lakatlan ház udvarára, majd onnan egy ajtó és ablak nélküli épületbe húzta azért, hogy közösüljön vele. A lány próbált menekülni,  de nem sikerült neki.

A vádlott “súlyosan szeméremsértő cselekményeket követett el”, majd amikor a szorítása enyhülni kezdett, a lány a közelben lévő lakásukra szaladt. A férfi futva követte, és azt kiabálta neki, hogy az anyjának ne mondjon el semmit, mert ellenkező esetben elhagyja őket és „éhen fognak dögleni”. Ezután bekísérte nevelt gyermekét a házba, ahol közölte vele, hogy másnap józanul a kazánházba folytatja, amit elkezdett.

Miután távozott, a lány azonnal elmondta anyjának, hogy mi történt vele. Az első útjuk a rendőrségre vezetett. A férfi végig tagadott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik