Belföld

Csecsemőt ölt Tatabányán és elrejtette egy parkban a holttestét – Elkapták

Az asszony tizenkét évvel ezelőtt ölte meg újszülött kisfiát.

Elfogták a nyomozók azt a tatabányai nőt, aki megölte újszülött gyermekét még 2003 októberében – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. A 38 éves nő ellen emberölés miatt indult eljárás.

A jelenlegi adatok szerint az asszony 2003. október 13-án életképest kisfiút szült, de megölte a picit, majd holttestét ruhába csavarta és elrejtette Tatabányán, egy parkos részen. A csecsemőre másnap reggel találtak rá.

A rendőrök tanúkutatást, adatgyűjtést végeztek, de nem sikerült kideríteniük, hogy ki a tettes, így a nyomozást 2004 februárjában felfüggesztették, ám idén novemberben újranyitották az aktát, és végül elkapták az anyát.

A nőt múlt héten gyanúsítottként hallgatták ki, az asszony részletes beismerő vallomást tett. A továbbiakban szabadlábon védekezhet.

Ahogy arról beszámoltunk, a közelmúltban két hasonló ügyet sikerült felgöngyölíteni. Október elsején egy székesfehérvári nőt fogtak el – ahogy arról a 24.hu is beszámolt – az asszony még 1998-ban – éppen október elsején – ölte meg újszülött lányát. A baba szájába zoknit tömött, majd testét ágyneműbe csavarta, reklámszatyorba tette, és a házuk előtti szemeteskonténerbe dobta. A négy gyermeket nevelő, jelenleg 34 éves nő ügyét – akinek a kilétét hosszú évekig homály fedte – időről időre elővették a nyomozók. Ugyanez a módszer vezetett eredményre Budapesten. Mint írtuk, a pici holttestére Budapest XVIII. kerületében, a Szövet utcában bukkantak rá tavaly október végén. A tetteseket – egy 32 éves nőt és egy 33 éves férfit – szintén nemrégiben fogták el az egyenruhások.

Két ügyben pedig nyomravezetői díjat tűztek ki, fél-félmillió forint jár annak, aki elvezeti a nyomozókat az egri Vízimolnár utcai lakótömbök mögötti  patakban tavaly februárban, és a miskolci papírgyárnál, augusztusban talált csecsemő gyilkosaihoz.

Olvasói sztorik