Belföld

Csecsemőgyilkosokat keresnek a rendőrök Borsodban és Hevesben

Két ügyet nemrégiben sikerült felgöngyölíteni, egy tavalyi egri és egy idei miskolci tragédiának azonban még nincs gyanúsítottja.

Egy hónapon belül két babagyilkosság gyanúsítottját is elfogták a rendőrök, két hasonló ügy azonban még felderítetlen. Utóbbiak kapcsán a rendőrség segítséget kér – írja a Zsaru magazin.

Két ügy, három gyanúsított

Október elsején egy székesfehérvári nőt fogtak el – ahogy arról a 24.hu is beszámolt – az asszony még 1998-ban – éppen október elsején – ölte meg újszülött lányát. A baba szájába zoknit tömött, majd testét ágyneműbe csavarta, reklámszatyorba tette, és a házuk előtti szemeteskonténerbe dobta. A négy gyermeket nevelő, jelenleg 34 éves nő ügyét – akinek a kilétét hosszú évekig homály fedte – időről időre elővették a nyomozók.

Ugyanez a módszer vezetett eredményre Budapesten. Mint írtuk, a pici holttestére Budapest XVIII. kerületében, a Szövet utcában bukkantak rá tavaly október végén. A tetteseket – egy 32 éves nőt és egy 33 éves férfit – szintén nemrégiben fogták el az egyenruhások.

csecsemő holttest (csecsemő holttest)

Remélhetően az a két emberölési ügy is hasonlóan záródik, amelyekben szintén újszülött az áldozat, de gyanúsított egyelőre nincs.

Eger, 2014. február

Egerben, a Vízimolnár utcai lakótömbök mögötti kerékpárút közelében, az Eger-patakban 2014. február 16-án, délután 3 óra körül járókelők találtak egy halott újszülöttet – ismertette  a lappal az időrendben régebbi, még felderítésre váró ügyet Szelei Pál ezredes, az ORFK bűnügyi főosztályának vezetője. „ Heves megyei nyomozók harminc tanút hallgattak ki, számos igazságügyi szakértői vizsgálat készült. Ebben az ügyben nemcsak az elkövetőt keressük, hanem azt a 25–30 éves férfit is, aki a helyszíni szemle ideje alatt az Eger, Malomárok utca sétányán, illetve a Malomárok ABC és a Malomárok utcai híd közelében sétált. A férfi körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, fekete farmernadrágot és széldzsekit, sötétkék vagy fekete sapkát viselt, és fekete hátizsák volt nála”  – mondta.

Miskolc, augusztus

A másik ügyben a csecsemőholttestet Miskolcon, a papírgyár környékén találták meg idén augusztus 26-án este. A borsodi nyomozók a tettes mellett tanúkat is keresnek: miskolciakat vagy Miskolc környékieket, akik ismernek olyan nőt, aki idén augusztusban szült, vagy testalkata várandósságára utalt, de gyermeke nincs vele, vagy akik szüléshez kapcsolható orvosi, egészségügyi segítséget, ellátást nyújtottak.

Szelei Pál szerint a csecsemőgyilkossági ügyek felderítése több okból eltér az olyan emberölésekétől, amelyeknek felnőtt az áldozata. A legkézenfekvőbb különbség az életkor, amely épp amiatt nem tud támpontot adni a nyomozóknak, mert az áldozat mindössze percekig élt. Így a lehetséges verziók felállításánál is más szempontokat kell figyelembe venniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik