Belföld

Kattanj a tudásra! (x)

24.hu
24.hu

2015. 11. 27. 15:39

Elindult a Nemzeti Köznevelési Portál – a jövő okosportálja, mely az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetben, a TÁMOP-3.1.2-B/13-2013-0001 európai uniós projekt keretében valósult meg. Az Okosportál létrehozásával egy olyan tudásbázis jött létre, mely gazdag ismeretanyagával és változatos feladataival segíti a tanárok és diákok munkáját, valamint a szülőkkel való közös tanulás folyamatát. Így a tanulás interaktív és alkotó tevékenységgé válik.  

A digitális világ körbevesz minket, a fiatalok már a modern informatikai eszközök korszakába születtek bele. Az internethasználat a mindennapjaink része lett, és a köznevelés igyekszik a kor kihívásainak mindenben megfelelni. Az Okosportál célja a technikai fejlődésben rejlő lehetőségek kihasználása az oktatásban, így a diákok érdekes és izgalmas felfedező munkaként élhetik meg a tanulás folyamatát, miközben digitális kompetenciájuk folyamatosan fejlődik. Nem utolsó sorban fontos cél volt, hogy a fiatalok egy szakmailag ellenőrzött, megbízható tudásanyagot kapjanak.

Az okosportal.hu egy tudást, tanulást támogató weboldal, melynek célközönsége a diákok mellett a tanárok és a szülők egyaránt. Az oldalak és a tartalmak bármilyen eszközön megjeleníthetők, határon innen és túl egyaránt, ezzel támogatva a külhoni magyar fiatalok anyanyelvű tanulási, oktatási folyamatát. A weboldalon megtalálható tartalmi elemek felhasználhatók tanuláshoz, gyakorláshoz, vagy akár szintfelméréshez is. A tartalmilag és funkciók tekintetében is változatos tananyagbázisnak hála kiválóan alkalmas az otthoni tanulás támogatására. A felület tematikus böngészője és kulcsszavas keresője biztosítja a könnyű tájékozódást.

A portálon lehetőség van regisztrált felhasználóvá válni, mely biztosítja a publikus tartalmak egyéni igényeknek megfelelő szerkesztését, bővítését, sőt saját anyagok feltöltését, megosztását is. Az Okosportál tantárgy, évfolyam vagy éppen témakör köré csoportosuló feladatai támogatják a pedagógusok munkáját is. A tanárok megoszthatják egymással kipróbált és bevált módszereiket, tanítási ötleteiket. A weboldal segítséget ad ahhoz is, hogy a szülők gyorsan felfrissíthessék, ellenőrizhessék tudásukat, megkönnyítve így az otthoni közös tanulást. A portál szülők számára készített profiljában a gyermekek tanulmányi szintje is ellenőrizhető.

A fejlesztők célja az elérhető oktatást-tanulást segítő tartalmak és szolgáltatások körének folyamatos bővítése. Az Okosportál a korszerű tanítási és tanulási módszerek alkalmazására ösztönző, vonzó tanulási környezettel és versenyképes tudástárral vár mindenkit. Tág lehetőségeket biztosító tudásbázisa lehetővé teszi a differenciált oktatást, tanulást.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.