Belföld

Több nőt is próbált megerőszakolni a pécsi színésznő támadója

Szexuális erőszak kísérlete, kifosztás, aljas célból elkövetett személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés bűntette – emiatt állítják bíróság elé azt a férfit, aki a vád szerint néhány hónapja meg akart erőszakolni egy pécsi színésznőt. Mint kiderült, nem ő az egyetlen, akire rátámadt, illetve korábban már elítélték nemi erőszakért.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint a pécsi férfi májusban és júniusban ugyanott és ugyanolyan módon rontott rá két fiatal nőre. Előbbi áldozata a hajnali órákban hazafelé tartott, amikor támadója Pécs belvárosában észrevette őt. Hátulról átkarolta és azt mondta neki, megerőszakolja. Kiszemeltjének sikerült kiszabadulnia a szorításából és elszaladnia a vasútállomás felé. Útközben elesett, ekkor sikoltozni kezdett, hogy elijessze a férfit, aki végül el is menekült.

Júniusban – szintén a hajnali órákban – egy másik fiatal nőt próbált megerőszakolni. Utánament, majd egy sötét útszakaszhoz érve hátulról megragadta a nyakát és a földre szorította őt. Áldozata védekezett, a férfi pedig, fojtogatta és megpróbálta a földre vinni, de végül neki is sikerült elmenekülnie, a táskáját azonban a vádlott megszerezte.  A fiatal színésznő dulakodás közben számos sérülést szenvedett, például eltört az ujja.

Az ügyészség közölte, a férfit a bíróság korábban már két alkalommal elítélte nemi erőszak bűntette miatt. A támadó előzetes letartóztatásban várja újabb tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik