Belföld

Dohányboltok tucatjait pakolta ki a bűnbanda

Dohányboltok tucatjait pakolta ki a bűnbanda

Négy férfit állítanak bíróság elé hamarosan egyebek mellett bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt Budapesten. A társaságnak a vád szerint több mint harminc – nagyrészt trafikokat érintő – betörés írható a számlájára.

A vádlottak 2014 őszén döntöttek úgy, hogy betörésekből szereznek pénzt. Külön erre a célra vettek egy kocsit, amelyen cserélgették a lopott rendszámokat. Az autót egy gyömrői tanyán rejtegették, ahol akcióik előtt összegyűltek. Egy lakókocsiban öltöztek át, általában sötét vagy terepszínű ruhát vettek fel, fejükre csuklyát vagy maszkot, kezükre kesztyűt húztak és vitték a szükséges eszközöket: feszítővasat és kalapácsot.

Kocsijukban összehegesztett szögeket is tartottak arra az esetre, ha a nyomukba erednének. Előfordult, hogy azokat már a betörés helyszínén elszórták, hogy megnehezítsék lehetséges üldözőik dolgát.

A tolvajok 2014 szeptembere és 2015 februárja között jellemzően Budapesten, valamint Pest megyei településeken portyáztak. Volt ahonnan dohányárut és pénzt vittek magukkal, míg máshol széfet vagy egyéb értékeket zsákmányoltak. A kár, amit okoztak több mint 45 millió forint, ebből csaknem 30 milliót a lopott cigaretta tett ki. A lopott dohányárut eladták egy embernek – az ügy ötödik vádlottjának – féláron.

Ha a négy férfit bűnösnek találják, kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik