Belföld

Álfogorvos kezelte a betegeket Szegeden

A férfi otthonában fogadta a pácienseket, akik egyébként nem panaszkodtak a munkájára.

Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki szakképesítés és engedély nélkül dolgozott fogorvosként Szegeden. Kuruzslás bűntette miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint az álfogorvos még Jugoszláviában szerzet középfokú fogtechnikusi szakképesítést, ezután alakította ki rendelőjét szegedi otthonában. Fogászati szék, kezelőegység és egyéb berendezések – volt mindene. A Csongrád Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából kiderül, hogy bár a „doktor” valójában nem láthatott volna el senkit, betegei nem panaszkodtak a munkájára.

Az ügyészség vádiratában egyebek mellett indítványozta, hogy a férfit tiltsák el az orvosi szakképesítéshez kötött foglalkozás gyakorlásától illetve, hogy kobozzák el a rendelőjében használt eszközöket.

Az ügyben a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2012 októberében ketten buktak le Zalában, apa és lánya, akik betegek tucatjait kezelték, pedig egyikük sem volt fogorvos. Tömtek, gyökérkezeltek, fogat húztak, csiszoltak és még fogfehérítést is vállaltak – mindezt képzettség nélkül. A pácienseknél sorra léptek fel a különböző szövődmények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik