Élő Belföld

Orbán négy pontja, Révész Máriusz száztíz éve, Kósa könyve az EU-kalifátus ellen

Ez történt hétfőn a t. Házban.

Bréking! Révész Máriusz már száztíz éve is így nézett ki!

A bajszos fideszes képviselő ülés közben megmozgatta tagjait, a terem sarkában fotóztuk őt kvaterkázás közben, és nem tudott nem eszünkbe jutni az úgynevezett piros folyosó faszobrainak egyike.

Ugye, hogy ő az? Pedig az Országházat már 1904-ben átadták büszke eleink, s a jelzett folyosót fontos szakmák allegorikus alakjaival díszítették.

Mi a megoldás? Révész halhatatlan? Révész időutazó? Révésznek mér a dédapja is híres ember volt?

Elköszönünk, baráti kézfogás és csók, kit mi illet.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

"Busás falatokban fürdőznek"

Ez a nap mondata, a jobbikos Lukács Lászlónak köszönjük, aki “miniszterelnöki fogtündérről”, vagyis a honi fogorvosi ellátásról azonnalizik.

Orbán nem maradt

Titkon reméltük, hogy a miniszterelnök, ha már szólt napirend előtt, a neki címzett azonnalikra is reagál. Csalódnunk kellett, elértünk a jobbikos Volner János “Miért mindig Orbán Viktor barátai viszik el a zsíros állami és önkormányzati üzleteket? Milyen véletlennek köszönhető ez?” című azonnalijához, ám a kormányfő sehol.

A házszabály szerint három hét múlva köteles személyesen reagálni.

Szippantóskocsikkal mérgezik a pestlőrincieket?

Ez a kérdés Dél-Pesten. A szoci Kunhalmi Ágnes „Működik a szennyvízmaffia Budapesten?” címmel interpellálja ma az utolsót a még a rendszerváltás előtt tönkretett Cséry-telep kapcsán. Felvetve, hogy a napokban szippantós autókat látott mozogni a környéken, s félő, ezek friss trutyit hordtak a többi mellé. Kunhalmi lendületesen érvel a talajcsere mellett, s felszólalása egy pontján a plasztikus „a méreg beleolvad a talajba” kifejezéssel él.

„A méreg nem olvad be a talajba” – Fazekas miniszter javítja ekképpen Kunhalmi szóhasználatát. Majd hogy érdemben is mondjon valamit, kijelenti: „Dolgozunk a mentesítésen.” Sőt: az illetékes hivatal a minap ellenőrzést végzett, s megállapította, nincs új szennyezés, a szippantós autók nem hozzák, hanem viszik a szennyezett vizet a Cséry-telepről.

„Ne a szómágiába burkolja be magát, hanem sürgesse meg a rekultivációt!” – ez Kunhalmi viszonválasza.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Kontúr sziluettje

A fideszes képviselő, ki civilben autószerelő, s egykor a Fidesz munkástagozatát vezette, amúgy kedves ember, épp beles a függönyön, de azért kint marad.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Kapiska

Az interpellációktól nem rágjuk le a körmünket, így van időnk beleolvasni tanult és még tanultabb olvasóink kommentjeibe. 14.07-kor azt írtuk: „Fenntartható egy civilizáció, ha az őt alkotó embereket másfajta emberekre cseréljük le? – kérdi Orbán, majd javasolja, tanulmányozzuk az Amerikai történelmét. Na, ezt majd értelmezzük.”

Aztán nem értelmeztük, szerencsére megtette ezt helyettünk Dajka Zoltán júzer, idézünk tőle is.

Segítek. Amerika őslakosai nem tudták megállítani a bevándorlást. Ma rezervátumokban élnek. Aki ezt az utalást nem érti, az akkor sem fogja érteni, ha a rezervátumban csücsülve várja a fejadagját…

“Egy napon emberek milliói fogják elhagyni a déli féltekét, hogy behatoljanak az északira, és bizonyosan nem barátként. Mert azért fognak oda behatolni, hogy meghódítsák azt, és meg is fogják hódítani, benépesítve fiaikkal. Asszonyaink hasa fogja elhozni nekünk a győzelmet”, jelentette ki Bumedien algériai elnök 1974-ben az ENSZ Közgyűlésén… Nem lehet mondani,hogy nem szóltak jó előre… Ezt sem értjük de legalább nagyjából kapisgáljuk. De akkor minek mentetek újságírónak?

Köszönjük. Kapiskáljuk.

Csak a nézését meg a járását...

Mármint Bárándy Gergely nézését és Heringes Anita járását.

Mint Neményi mester lesifotója rávilágít, a szocialista képviselő asszony szabadlábon viseli az ülés fáradalmait. Ha olvas minket a viselkedésmágus Görög Ibolya, igazán bekommentelhetné, ülésteremben (patkóban) illik-e kibújtatni nájlonharisnyás lábfőnket gyilkos körömcipőből.

Vajon mi jár Bárándy fejében?

Parlament, láb

Négyötöd

Összejött a négyötöd ahhoz, hogy a t. Ház házszabálytól eltérően fogadja el a Fidesznek a bevándorlók kötelező uniós betelepítési kvótáját elutasító törvényjavaslatát, amit így még ma tárgyalnak. Az előterjesztés arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a betelepítésről szóló uniós jogszabály megsemmisítését.

Holnap meg lesz a szavazás is.

Kósa Lajos könyvből tanul a migránsok ellen védekezni

Vaskos kötet került Kósa Lajos kezébe – hogy az övé-e, vagy úgy kapta, azt sajnos nem csíptük el, de teljes odafordulással, elmélyülten forgatta. Mi lehet az?

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Elcsíptük, nézzék csak:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Akinek nincs módja közel hajolni a monitorhoz / belezúmolni a telefonjába: Drábik János és Tőke Péter Önvédelem a migránsok és az EU-kalifátus ellen című, az EU valódi célja körüli összeesküvést 592 oldalon keresztül leleplező könyvéről van szó. Elég, ha ennyit idézünk a fülszövegből: “Az Európai Uniót úgy hozták létre, mintha egy “lassú államcsíny” lett volna. (Ma már sokan úgy tartják, hogy a történelem leglátványosabb államcsínye.) Az Unió létrehozását úgy tervezték, hogy fokozatosan kiszorítják a demokratikus struktúrákat és folyamatokat. A nemzetállamokat megillető szuverén jogköröket úgy adták át fokozatosan a brüsszeli bürokráciának, hogy nyilvánosan soha nem beszéltek róla, és az 500 millió európait kész helyzet elé állították. Még az uniós vezetők nagy része sem tudja, hogy az EU már jó ideje átalakulóban van, s a migrációs invázió csak megerősíti, hogy EURÁBIÁ-vá alakul át.” 

Megjelent “a Leleplező Magazint is kiadó Intermix Budapest kft.” gondozásában, ára: 3490 forint.

Mi a lényeg?

“Az a lényeg, hogy a magyar gazdák meg tudják vásárolni a kisebb vagy nagyobb parcellákat.”

A földminiszter szavait tolmácsoltuk.

Kövér Tóbiást dicséri

Azt követően, hogy a szoci frakcióvezető visszalép napirend előttijétől, hiszen azt már elmondta a miniszterelnöknek az utolsó pillanatban jelzett szavaira.

„Ez pozitív példa a most következő felszólalások előtt” – somolyog Kövér.

Majd szót ád annak a kerdemokrata Szászfalvi Lászlónak, aki, igen, Párizs kapcsán beszél terrorról.

Szél: Oligarhaháború zajlik

Áttértünk a napirend előttiek rövid sorára. „Önök hűbéri sorba fogják taszítani a vidéket” – a már zajló földárverések kapcsán vizionál középkort a zöld Szél Bernadett.

„Szétlopnak, szétcsalnak, széthordanak!” – ez a vezérmotívum.

Fazekas leszögezi, hogy Szél felkészületlen, majd felszólítja a képviselő asszony frakciótagjait, „tartózkodjanak olyan erőszakos kifejezésektől, mint a földrablás”.

Orbán: Öngyilkos európai értelmiség vezeti az uniót

„Fenntartható egy civilizáció, ha az őt alkotó embereket másfajta emberekre cseréljük le?” – kérdi Orbán, majd javasolja, tanulmányozzuk az Amerikai történelmét. Na, ezt majd értelmezzük.

De nem most, mert már megint ott tart a miniszterelnök, hogy az unió azon tüsténkedik, hogyan tudnánk „minél kényelmesebben beszállítani az unióba a bevándorlókat… a háborús övezetekből”.

Vajon „kisiklás vagy rendszerszerű hiba, ami pénteken Párizsban történt”? – veti fel Orbán. Aki kopírozza önmagát: gondolkodásbeli torzulás, hogy olyan államokból hívunk magukhoz embereket, akiknek hazájában háborús cselekményt hajtunk végre.

„Öngyilkos európai értelmiség!” – erről beszél a kormányfő. Aki az elmúlt száz évben „elhatalmasodó ideológiákat” üti, a fasizmust, a sztálinizmus, és a mostanit, miszerint „meg kell szüntetni a nemzetállamokat”. Véli, ez utóbbi „legalább akkora őrültség, mint a korábbiak.

010-2

Orbán: Nem lesz visszatoloncolás

Válasz illeti meg a miniszterelnököt. Schiffer Andrásnak azt mondja, van az a reflex, hogy ha egy probléma globális, azt kizárólag globálisan lehet megoldani; na de Orbán szerint tilos várni arra, hogy legyen globális megoldás, amire jó példa, hogy az első párizsi merénylet (Charlie Hebdo) után az első valamirevaló lépés a magyar határok lezárása volt.

Ami a titkosszolgálatok együttműködését illeti, az rendben van, de “most a bajt nem a titkosszolgálatok együtt nem működése okozta”. Hiszen minden szakember tudta, hogy „a baj a bevándorlás természetéből érkezik, hiszen ellenőrizetlenül özönlenek be emberek háborús övezetből a mi békés kis világunkba”.

Fontos mondat: “Amíg ez a magyar kormány van, sem kvóta nem lesz, sem visszatoloncolás.”

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Kósa Lajos: Mondjanak le az unió vezetői!

A Fidesz frakcióvezetője az unió vezetői által képviselt „köntörfalazás” ellen emel szót, s jelzett urak felelősségét firtatja a Párizsban történtekért.

Kósa szerint Görögországot ki kell zárni a schengeni megállapodásból – vagyis: uniós határt a görög határra!

„Ha az uniónak olyan vezetői annak, akik nem tudják betartani az unió törvényeit, és nem tudnak javaslatot tenni új törvényekre, akkor mondjanak le! Hány száz embernek kell még meghalnia?… Az a mostani szabály, hogy csak a politikai menekülteket kell beengedni. Ez a szabály!” – így Kósa. S így folytatja: „A betelepítési kvóta a terrorizmust exportálja Európába.”

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Tóbiás: A párizsi terroristákat semmilyen kerítés nem állíthatta volna meg

Erről a szocialisták elnöke szól. Ő az első ma a Házban, aki nem a határok lezárása mellett érvel. Tóbiás szerint Orbán viselkedése a „félelem továbbgyűrűzését” gerjeszti.

A pártelnök európai egységet akar az unió alapértékeiért, a szabadságért, az egyenlőségért, a testvériségért.

Kéri Orbánt, fogadja el a közös uniós haderő, közös uniós hírszerzés brüsszeli ideáját.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Vona Gábor ügydöntő népszavazást javasol a bevándorlásról

A Brüsszel és Berlin által vezényelt ostoba bevándorláspolitika megbukott, és vele bukott az ezt erőltető balliberális politika – erről Vona Gábor beszélt az Országgyűlésben.

A Jobbik pártelnöke halmazelmélettel közelített a problémához: a bevándorlók nem terroristák, viszont a terroristák bevándorlók. Következésképpen, aki Magyarországot meg akarja óvni a terrorizmustól, annak meg kell óvnia Magyarországot a bevándorlóktól.

Vona ügydöntő népszavazást javasol a bevándorlásról.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Schiffer: Magyarország felelős

A zöld Schiffer András – Orbánra reagálva – a gyűlöletspiráltól óv mindannyiunkat.

Szerinte Magyarország is felelős azért, hogy ellenőrizetlenül érkeznek menekültek az unióba. Fokozott európai belbiztonsági rendszert sürget, “mert információra van szükség, hogy megvédjük az embereket”.

Úgy véli, “huszonegyedik századi krízis” zajlik “huszadik századi” jogi környezetben.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

 

Íme Orbán négyparancsolata

„Európa léte a tét, Brüsszel azonban új és új meghívókat küld a menekülteknek, ahelyett, hogy megüzenné: nem az vár rájuk, amire számítanak” – így a miniszterelnök.

Idézzük. „Európa összes vezetője tudott a veszélyről”, és nyilvánvaló volt, hogy „nem szabad ellenőrizetlen százezreket beengedni… ráadásul olyan területekről, ahol az unió hadban áll… Bebizonyosodott, hogy a terroristák arra használják fel a népvándorlást, hogy elvegyüljenek a tisztességesek között… Belegondolni is rossz, hogy hazánk területén hány terrorista mehetett át.”

Orbán állítja, terrorveszély van, veszélyben az életformánk, és ismét bírálja az uniós kvótarendszert. „A kötelező betelepítési kvóta értelmetlen, mert nem megoldja, hanem súlyosbítja a válságot.” Ha „ez így megy tovább”, újra állnak majd ez unión belüli határok. „A terrortámadás után Brüsszel nem vitathatja fel, hogy a tagállamok megvédjék magukat. Új Európa-politikára van szükség… Felejtsük el a politikai korrektséget, beszéljünk nyíltan.”

Négy parancsolat van. Egy: meg kell védeni az unió határait. Kettő: meg kell védeni kultúránkat. Három: meg kell védeni gazdasági érdekeinket. Négy: meg kell adni a jogot a polgároknak, hogy befolyásolják az unió döntéseit, márpedig az emberek nem akarták, nem akarják, hogy unión kívüli emberek „lerohanják” a kontinenst.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Orbán: Európát megtámadták

Európát megtámadták címmel beszél Orbán Viktor, aki a magyar nép részvétét tolmácsolja.

Európát megtámadták, így a miniszterelnök, és mi is veszélyben vagyunk. A francia államfőt idézi, aki szerint háborús cselekmény zajlott Párizsban: Orbán szerint mi sem vagyunk biztonságban, s „itt az idő, hogy az unió politikusai is felébredjenek, s megértsék, mi a tét”.

„Mi az emberségesebb: lezárni a határokat határsértők előtt, vagy kockáztatni ártatlan európai életeket.

Az unió gyenge, bizonytalan, bénult, tanácskozás, konferencia van rogyásig, ahelyett, hogy cselekednénk. Brüsszel a bevándorlók letelepítésén fáradozik, azt hiszi, a bevándorlás jó dolog, miközben a „bevándorlás rossz dolog”.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Van valaki, aki még Orbán Viktort is megelőzi

Ő nem más, mint Kövér László házelnök, aki még a miniszterelnök napirend előttijét megelőzően szól a pulpitusról, délután egykor, a pénteki párizsi rettenet kapcsán.

A napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnalik nyilván elsősorban a terrortámadás körül forognak majd, szó lesz egyebek mellett földről, sokszor, mentőállomásról, sőt Horthyról is – a fehér lovassal ki más ugratna/trappolna a t. Ház elibe, mint Novák Előd a “Horthy Miklós Budapestre való bevonulásával 96 éve történelmünk dicsőséges évtizedeit hozta el” című darabjával.

És persze labdarúgással is számolunk – bárki bármit mond, nagy dolog történt velünk tegnap este a Groupamáról elnevezett Flóri Stadionban. A focira közepesen jó érzékkel a szoci Bangóné látszik rácsatlakozni a “Fűtött stadion fontosabb, mint az éhező gyerekek és a nélkülöző családok” interpellációs címmel, de ez még odébb van.

A kevésbé izgalmas etapban, úgy fél négytől az alábbiakra számíthatunk.

Parlament

Az Országgyűlés a házszabálytól történő eltéréssel kezdheti tárgyalni a fideszes törvényjavaslatot, ami kötelezné a kormányt, hogy Luxembourgban támadja meg az uniós kvótarendszerről szóló európai jogszabályt.

A napirend előtti felszólalásokat követően születhet döntés arról, hogy házszabálytól eltérően fogadják-e el a Fidesznek a bevándorlók kötelező uniós betelepítési kvótáját elutasító törvényjavaslatát. Az előterjesztés arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a betelepítésről szóló uniós jogszabály megsemmisítését. Ha a képviselők négyötöde hozzájárul a házszabálytól való eltéréshez, akkor az indítványt hétfőn tárgyalhatják, majd kedden el is fogadhatják. Ha nincs nyolcvan százalék, akkor kedden lesz a vita, csúszik a zárószavazás.

Holnap, vagyis kedden tizennyolc előterjesztést fogadhat el a t. Ház. Döntés várható egyebek mellett az állami arcképelemző rendszer létrehozásáról, a jegybank 2012-2014 közötti üzleti jelentéseiről, és a termőföldek haszonbérleti szerződéseinek módosíthatóságáról.

Olvasói sztorik