Belföld

Vége az átverős termékbemutatóknak

termekbemutato(1)(4)(430x286).jpg (Array)
termekbemutato(1)(4)(430x286).jpg (Array)

Várhatóan november végén szavazhatnak együtt kormánypárti és ellenzéki képviselők, miután az ellenzéki frakciók is támogatják a termékbemutatónak álcázott átveréseket ellehetetlenítő javaslatot, amelyet KDNP-s képviselők nyújtottak be.

„Három főbb ponton tudjuk megfogni a visszaéléseket. Az egyik szerint nem lehet hitelt nyújtani a termékbemutató helyszínén, így nem tudnak eladósodni az ügyfelek. A másik szerint kötelező lesz ügyfélszolgálatot létrehozniuk a cégeknek, hogy az ügyfeleik utólag is el tudjanak állni az üzlettől. A jelenlegi tapasztalatok szerint nem lehet elérni ezeket a cégeket. A harmadik pont pedig a megtévesztő meghívásokat tiltaná be, vagyis nem lehet ingyenes ebéd vagy utazás ürügyén termékbemutatókat hirdetni” – mondta a Blikknek a javaslat előterjesztője, Harrach Péter KDNP-frakcióvezető, aki szerint januártól már életbe is léphetnek az új szabályok.

A parlament gazdasági bizottsága tovább szigorítaná a feltételeket: ha a módosítóját elfogadják, akkor lényegében ellehetetlenülnének a termékbemutatók – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik