Belföld

Halálos betegségeket hazudtak a budapesti termékbemutatón

Összetapadt vérlemezkék, baktériumok, szív- és érrendszeri betegség, talán daganatos betegség – ezt mondták egy fővárosi termékbemutatón a Blikk újságírójának. A lap azt írja, az előadók már a díszletekre nagy hangsúlyt fordítottak: digitális mikroszkóp, kivetítőhöz csatlakoztatott hőkamera, vérsűrűség-, véroxigénszint-mérő szerepelt a kellékek közt. Az előadást tartók felsorolták a rájuk leselkedő veszélyeket, ezután jöttek a vizsgálatok. Először az ujjbegyből vett vért a mikroszkóp lencséje alá tették egy üveglapra és elemezte a magát ismert természetgyógyászként bemutató férfi.

Másfél óra után szünetet rendelt el, de előtte mobiltelefonját a levegőbe tartotta, és a hátlapjára erősített kabátgomb nagyságú kütyüre hívta fel a figyelmet. Mint azt a helyszínen lévők megtudták, ez a mobiltelefonok mikrohullá­mait szűri meg, és egész véletlenül a szünetben 12 ezer forintért meg lehet vásárolni. Az interneten ugyanez 2500 forintba kerül.

A következő árucikk a fenti bajokra orvosságot nyújtó mágneses matrac volt, potom 399 ezer forintért, valamint egy orrba dugható, egyenesen az agyra ható lézeres kütyü. Az újságíró a bemutató után orvoshoz fordult,  mindent rendben találtak nála.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik