Belföld

Szeremley szerint ő is a brókerbotrány vámszedőinek áldozata

Szeremley Huba (szeremley huba, )
Szeremley Huba (szeremley huba, )
Rögtön a rendőrségre kellett volna mennie, ezt szúrta el - állítja Szeremley Huba borász, aki gyanúsított lett egy csalási ügyben. A csalók a brókerbotrányok áldozatait verték át.

Nemrég írtunk róla, hogy százmilliós nagyságrendű csalást sikerült leleplezni, amibe belekerült valahogy az ismert üzletember, Szeremley Huba is, aki gyanúsított lett. Lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta őt a bíróság még hó elején. A Blikk arról ír csütörtöki számában, hogy Szeremley részletekben 25 millió forintot vett át az egyik sértettől. A 75 éves borász tagadja a gyanút:

A hibát ott követtem el, hogy én nem mentem rögtön a rendőrségre, amikor tudomást szereztem a történtekről. Ha ezt tettem volna, most nem én kerültem volna gyanúba.

A bandát a 42 éves R. Tamás vezette. Olyan embereket keresett meg, akik a Kun-Mediátor- vagy épp a Quaestor-ügyön vesztettek sok pénzt, és azt ígérte, némi előlegért visszaszerzi a vagyonukat. Szeremley szerint ő csak reklámarc volt, a bűnözők azt állították, hogy az ő befektetéseiket is visszaszerezték.

A lap szerint E. Vilmos neves gyémántkereskedő is gyanúsítottá vált: átvett 25 milliót az átvert emberektől, és közreműködött 70, illetve 120 millió forint átvételében is. E. szerepe az volt, hogy drágaköveket mutogatott a bepalizott embereknek, ezzel illusztrálták, hogy a befektetésekkel lelépett brókerek gyémántba fektették a vagyont, de lám, vissza lehet azt szerezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik