Belföld
Quaestor(0c44b25f-adb5-4b22-946e-34847a55c4cf)(3)(430x286).jpg (Quaestor)

Csalók szálltak rá Bróker Marcsi és a Quaestor-botrány károsultjaira

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 11. 05. 11:41

Volt, aki tízmilliót, de olyan is, aki 120 milliót áldozott arra, hogy korábbi befektetését viszontláthassa. Hiába.

Visszaszerzik elbukott befektetésüket – ezzel hitegette a bedőlt befektetőcégek károsultjait a társaság. Az üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított férfiak a közelmúltban bedőlt pénzügyi vállalkozások – a karcagi Kun-Mediátor Kft., a ceglédi Hungária Értékpapír Zrt. és a budapesti Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. – kárvallott befektetői közül választották ki áldozataikat.

A Zsaru Magazinnak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályának megbízott vezetője azt mondta, még vizsgálják, honnan tudták, kiket érdemes megkörnyékezni. Vargáné Füleki Krisztina szerint ugyanis biztosra mentek, nem a mindenüket elvesztő kisbefektetőket keresték meg ajánlatukkal.

Valamennyi sértettnek azzal álltak elő, vissza tudják szerezni befektetésüket. A károsultak vallomása szerint azzal hitegették őket, hogy a bedőlt pénzügyi vállalkozások vezetői, brókerei az eltűnt milliárdokból gyémántokban, értékes műtárgyakban, ékszerekben tetemes vagyont halmoztak fel, ők pedig képesek felkutatni és megszerezni ezeket az értékeket.

A károsultaktól az akció beindításához kértek pénzt, mondván, fizetniük kell az információért. Azt mondták, értéktárakból, trezorokból megszerzett értékek eladásából jött volna vissza pénz. A befektetőknek hatásos színjátékot adtak elő, “gyémántokat” mutogattak, mondván, azokat már visszaszerezték.

A színjátékba bevonták a badacsonytördemici Sz. Huba (75) osztrák–magyar kettős állampolgárt is, hogy elhitessék, a nagyvállalkozó is jól járt, hogy rájuk bízta pénze visszaszerzését.

Egy károsult feljelentést tett, a rendőrség pedig kiterjedt felderítő munkával további károsultakat talált. Volt, aki tízmilliót, de olyan is, aki 120 milliót áldozott arra, hogy korábbi befektetését viszontlássa, de a nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak ezt meg sem próbálták. A banda több tagját elfogták, egyikük beismerte a bűncselekményeket, a többiek a gyanúsítás ellen panaszt tettek, és tagadtak.

A bíróság Sz. Huba szabad mozgását lakhelyelhagyási tilalommal korlátozta, a többi gyanúsítottnak elrendelte előzetes letartóztatását. Korábbi sajtóhírek szerint az ismert üzletember hamar rájött, hogy átverték, de akkor már késő volt, addigra rá hivatkozva már másokat is átvertek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.