Belföld

Már nem csak költségvetési csalás miatt nyomoznak Nyíregyházán

Személyes adattal való visszaélés és más bűncselekmények gyanúja is felmerült a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 2,1 milliárdos beruházása ügyében indult nyomozás során.

Mint arról a 24.hu is beszámolt, költségvetési csalás vétségének gyanúja miatt nyomozás indult a nyíregyháza-sóstógyógyfürdői fejlesztési projekt ügyében. Egy magánszemély tett feljelentést szeptember 16-án általa vélelmezett törvénysértések miatt, és ahhoz dokumentumokat is csatolt. A Nyíregyházi Járási Ügyészség szeptember 22-én rendelte el a nyomozást költségvetési csalás vétségének gyanúja miatt, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatósága folytat le.

Az ügyben újabb fejlemény, hogy a költségvetési csaláson kívül más bűncselekmény gyanúja is felmerült a 2,1 milliárdos projektben. Mint Dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője érdeklődésünkre elmondta: a nyomozás során a nyomozó hatóság megállapította, hogy a költségvetési csaláson kívül személyes adattal visszaélés vétsége és más bűncselekmény gyanúja is fennáll, mely utóbbi bűncselekmények nyomozására a NAV-nak nincs hatásköre. Erre tekintettel a nyomozó hatóság 2015. október 20-án a bűnügyet ezen, a hatáskörébe nem tartozó bűncselekmények tekintetében elkülönítette, és áttette a Nyíregyházi Rendőrkapitánysághoz.

A nyomozás határideje mindkét ügyben továbbra is 2015. november 22. napja, ami indokolt esetben meghosszabbítható. Gyanúsítotti kihallgatás egyik ügyben sem történt – tette hozzá Dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik