Belföld

Csak a buszbérlés miatt tart ülést a Fővárosi Közgyűlés

bkv-busz(1)(210x140).jpg (Array)
bkv-busz(1)(210x140).jpg (Array)
Összetrombitálta a közgyűlést Tarlós István. Egy kínai cégtől fog a főváros buszokat bérelni vagy vesz őket támogatással, ez a tét.

Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére rendkívüli ülést tart a Fővárosi Közgyűlés, mivel a testület a múlt héten nem tudott dönteni a BKV Zrt. október elején kötött, 70 új busz rendelkezésre bocsátásáról szóló szerződésének jóváhagyásáról.

A közgyűlés múlt szerdán Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes előterjesztése alapján a dízelbuszbeszerzések elfogadására készült, és a BKV által a kínai BYD Europe BV-vel kötött, elektromos buszok rendelkezésre tartásáról kötött szerződést elutasította volna. A főpolgármester szerint utóbbit azért, mert a városnak lehetősége nyílt támogatott formában húsz új elektromos autóbuszt beszereznie.

Múlt szerdán több ellenzéki képviselő is azt mondta, hogy a közlekedési társaság aránytalanul drágán próbál buszokat bérelni. A főpolgármester a kérdés eldöntésére további részletszámítások elkészítésére kérte a BKV vezetőjét. A reggel 7 órakor kezdődő rendkívüli közgyűlésen várhatóan ezt az egy napirendi pontot tárgyalják – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik