Belföld
tv2 (tv2)

Betoppant Simicskáék TV2-s kérelme a GVH-hoz

24.hu
24.hu

2015. 11. 02. 18:38

Fúziós eljárási kérelmet nyújtott be a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Media Zrt. Két céget vettek meg korábban, ezzel együtt irányítási jogot a TV2-csoport felett.
Korábban a témában:

Megérkezett a Megapolis Media Zrt. fúziós eljárási kérelme is a TV2 megvásárlása miatt a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) hétfő délután, a kérelem a versenyhivatal honlapján olvasható.

A Megapolis október 13-án – egy korábbi megállapodás szerint – megvásárolta CCA Vízió Kft. és a Double 6 Dominoes Kft. 100 százalékos üzletrészét, amivel irányítási jogot szerzett a TV2 Media Group Holdings Kft. és ezáltal a TV2 csatornát üzemeltető vállalkozások felett.

A CCA Vízió és a Double 6 Dominoes október 15-én, a TV2 Media Group Holdings Kft. 100 százalékos üzletrészét a Megapolis Mediára ruházta át, ugyanazon a napon kelt, együttes adásvétel keretében. Ezzel a Megapolis a TV2-t üzemeltető TV2 Kft. anyavállalata, a TV2 Media Group Holdings Kft. egyedüli irányító tagjává vált. A Megapolist a Simicska Lajos üzletemberhez kötődő Fonyó Károly irányítja.

Nagyon nem akar beavatkozni a GVH

Basa Andrea, a GVH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a versenyhatóság ez esetben is az előírt eljárást fogja követni. Először megvizsgálja, hogy a vásárlás fúziónak minősül-e, majd ha erre igen a válasz, akkor azt kell eldönteni, hogy engedélyköteles-e a tranzakció. Ha erre is igen a válasz, akkor azt kell eldöntenie a GVH-nak, hogy a vásárlás felvet-e versenyjogi aggályokat.

A GVH múlt pénteken már engedélyezte azt, hogy a Vajna-csoportba tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft. közvetlen, egyedüli irányítást szerezzen a TV2 Média Csoport és a CEE Broadcasting Limited felett. Akkor a versenyhatóság kifejtette: a versenyhivatal vizsgálata nem terjed ki a tulajdonos kilétére, így a GVH az ügylettel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában nem foglalt állást.

A szerződéssel kapcsolatos esetleges polgári jogi vitában a bíróság dönthet. A GVH engedélye nem a szerződés érvényességéhez, hanem annak hatályosulásához szükséges.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.