Belföld

Néhány ezer forintért mérgezték meg a vasi nőt

A páros nyugtatót kevert az asszony italába és megvárták, hogy magatehetetlen állapotba kerüljön. Ezután elvették az értékeit és sorsára hagyták.

Hamarosan bíróság elé áll két férfi, akik idén tavasszal megmérgeztek egy nőt Szombathelyen, hogy megszerezzék az értékeit. Mindketten különös visszaesőnek számítanak, ezúttal társtettesként elkövetett halált okozó testi sértés és társtettesként elkövetett rablás miatt emeltek vádat ellenük.

A vádirat szerint a páros minden előre eltervezett: április 7-én egy szombathelyi boltban italt vettek, amelybe gyógyszer kevertek, hogy elkábítsák kiszemeltjüket, egy hajléktalan asszonyt. A nő elég sokat ivott a nyugtatóval teletömött alkoholból, így magatehetetlen állapotba került. A két férfi ezt kihasználva kiborította a táskáját, elvették a benne lévő körülbelül 9 ezer forintot és egy 4 ezer forintot érő mobilt, majd sorsára hagyták áldozatukat.

Az eszméletlen nőre egy ismerőse talált rá. Mentőt hívott hozzá, de már nem tudtak segíteni rajta, a Vas Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint az asszonynál a gyógyszerrel kevert alkohol hatására légzési és keringési elégedetlenség alakult ki, amelybe belehalt.

Ha a két férfit bűnösnek találták, 18 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak. Az elsőrendű vádlottnak lopás miatt is felelnie kell, ugyanis egy szombathelyi hajléktalanszállón meglopott egy alvó embert, elvette a telefonját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik