Belföld

Szegedi ámokfutó – videó és részletek

A fiatalokból álló társaság szombat éjjel Szeged belvárosában bulizott, majd Dorozsmára indultak, ezért bekéredzkedtek egy rokonuk autójába. Az ittasan, bedrogozva hajtó 36 éves K. Márk azonban a Dorozsmai úton elvesztette uralmát a Fiat Punto felett, ami felborult, a kerítést átszakítva egy családi ház kertjében állt meg – írja a Délmagyar.

A helyiek szerint a kocsi 140-nel száguldott, a sofőr az autók között cikázva, sávot váltva „versenyzett” a többi autóssal. A Punto sofőrje, K. Márk olyan hirtelen rángatta a kis Punto kormányát nagy sebesség mellett, hogy a kocsi két keréken gurult, így csapódott a padkára.

Két ház kerítését is megrongálta legalább tíz méter hosszan, és kidöntötte az egyik ház előtti meggyfát is, majd néhány centire állt meg egy ház falától. A balesetben egy 17 éves szegedi fiú olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A mentők egy 36, egy 16, egy 18 és egy 21 éves szegedi férfit vittek kórházba.

A helyszínen gyorsan megjelentek a 17 éves áldozat rokonai, akik vérbosszút követeltek, mindenkivel üvöltöztek. Éjjel itt cirkuszoltak, mindenkit meg akartak verni, itt óbégattak egymás hegyén-hátán – mondta a lapnak az egyik környékbeli lakó. Az áldozat bátyja lakodalomból érkezett a helyszínre, de a balesetet követően még nem lehetett tudni, ki vezette a kocsit, ezért először az egyik utason követelt elégtételt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik