Belföld

Videón, ahogy porrá ég a Testnevelési Egyetem spotcsarnoka

Még délután is bőven zajlottak az utómunkálatok a Testnevelési Egyetem leégett sportcsarnokánál, az Alkotás utcában. A tűzoltók három vízsugárral hűtötték a még füstölő részeket, emellett mentették a szomszédos irodaházban lévő értékeket.

Több mint hatvan tűzoltó küzdött a lángokkal, a helyszínen a katasztrófavédelem felvételt készített:

Ahogy arról beszámoltunk, a lángok hajnalban csaptak fel. A háromezer négyzetméter alapterületű sportlétesítményről a tűz átterjedt a mellette álló irodaépületre is. Tizenhat vízsugárral, tíz gépjárművel és négy magasból mentő szerrel, összesen hetvenkét tűzoltó dolgozott a lángok megfékezésén. A csarnok teteje beomlott, az épület menthetetlené vált. A tartószerkezet nélkül maradt csarnok egyik vasbeton oldalfala is veszélyessé vált, tíz méter hosszan ki is dőlt.

Mocsai Lajos délelőtt azt mondta, pótolhatatlan veszteség érte őket. Csütörtökre szünetet rendeltek el, a rektor szerint most az a legfőbb feladatuk, hogy kidolgozzák, hogyan tudják folytatni az oktatást, miután visszakapcsolták a közműveket. Át kell alakítaniuk az órarendet és szétosztani az órákat.

A lángok egyébként a szomszédos irodaépületre is átterjedtek, de annak “csak” a homlokfala károsodott, illetve a kitört ablakokon keresztül több helyiség füsttel, korommal szennyeződött.

 

Olvasói sztorik