Belföld

Tíz évet kapott mostohafia megöléséért a hevesi férfi

A támadó háromszor szúrta mellkason a fiatalt, a szívét célozta. Akkor sem lehetett volna megmenteni, ha azonnal segítséget kap.

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Ítélőtábla hétfőn egy férfit, aki a vád szerint 2014 augusztusában, Egerben megölte mostohafiát. Első fokon még áprilisban született ítélet, akkor nyolc évet kapott. A bíró egyebek mellett azért változtatta meg a döntést, mert megítélése szerint a vádlott nem volt jogos védelmi helyzetben és erős felindulásról sem lehet beszélni. Kialakult egy konfliktus, amit a férfi gyilkossággal oldott meg.

Az ítélet szerint a támadó Erdőteleken élt élettársával. Hamarosan hozzájuk költözött az asszony 24 éves fia, akinek alkoholizáló, kábítószer élvező életvitele miatt a családon belül gyakoriak voltak a veszekedések. Az érintettek 2014 augusztusában Egerben dolgoztak egy vállalkozónál. Miután megkapták közös heti munkabérüket hazautaztak Erdőtelekre. Útközben bevásároltak és többször megálltak inni. Éjfélre a vádlott enyhe, áldozata közepesen ittas állapotba került. A fiatal Budapestre akart menni, ezért kérte a keresetét. Az asszony 10 ezer adott a fiának, aki egyre indulatosabb lett. A férfi is egyre agresszívabbá vált,  összeszólalkoztak, majd kölcsönösen ütni kezdték egymást. A férfi dulakodás közben a szekrény tetejéről levett egy konyhakést és azzal háromszor – a szívet célozva – mellkason szúrta mostohagyermekét, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. Életét azonnali orvosi segítség sem menthette volna meg.

A Debreceni Ítélőtábla döntése jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik