Belföld

Nemcsak a kurvázó politikus a tabu

A gyanúsítottnak voltak kapcsolatai a rendőrségen és a titkosszolgálatnál is.

A rendőrség pár éve feltárt egy állítólagos luxusprostitúciós hálózatot. A Direkt36 megszerezte a nyomozás több ezer oldalas iratanyagát, és most folytatta hétfőn indított cikksorozatát. Az iratok szerint a szépségverseny-szervező ellen már eljárás folyt, amikor még mindig kapott információkat a rendőrségről. Az oknyomozó portál arról ír, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 2011 tavaszán kezdte lehallgatni, amiről hamarosan tudomást is szerzett. Óvatosabbá vált, amikor telefonált.

A kerítés vádjával bíróság előtt álló férfi kapott információkat a nyomozásról, de a nyomozati anyagban nincs arra utaló jel, hogy próbálták volna kideríteni, ki szivárogtatta ki az információkat. Az ugyanakkor kiderült, hogy Répásnak egy családtagján keresztül áttételes kapcsolata volt az Alkotmányvédelmi Hivatallal (AH) is, de a rokon neve sem szerepel a nyomozati anyagokban.

A Miss Hungary szervezőjét 2003-ban sikkasztás, 2005-ben csalás miatt ítélték el, de mindig csak próbaidőre. Prostitúcióval kapcsolatban először 2008-ban a francia hatóságok hallgatták ki Párizsban, rá egy évre indult Magyarországon „Visszajátszás” fedőnéven nyomozás. A később „Dubai-ügy” néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban a rendőrség szerint Répás is részt vett szervezőként. Ő tartotta a kapcsolatot egy Vivien nevű nővel, aki Dubaiban élt, de tíz évvel korábban modellként Répásnál kezdett.

A telefonlehallgatási jegyzőkönyvek szerint Vivien 2011-es letartóztatásakor Répás megmozgatta kapcsolatait a Nemzeti Nyomozó Irodánál is, de a rendőrség először úgy ítélte meg, hogy Répás nem hozható közvetlenül kapcsolatba a hálózattal. Később jutottak arra a következtetésre, hogy Répás is közvetített prostituáltakat (csak 2011 áprilisa és júliusa között 29 nőt), ekkor rendelték a két bűnügy elválasztását, és 2012 februárjában őrizetbe vették. Előzőleg kiderült, hogy a rendőrség nemcsak a kiszivárogtatóra, hanem arra sem volt kíváncsi, kik voltak azok a politikusok, akiknek a prostituáltakat közvetítette.

Répás ellen tavaly augusztusban emeltek vádat: kitartottsággal, 67 rendbeli kerítéssel, illetve 5 rendbeli 18 év alatti személy ellen elkövetett kerítéssel vádolják. Az első tárgyalása tavaly októberben volt, de a tanúk nagy száma miatt a per még évekig is elhúzhat.

Mint korábban megírtuk, a perben korábban három érintett lány is vallott arról, hogy Répás escortmunkát ajánlott nekik. Volt olyan tanú, aki azt mondta: adott pénzt Répásnak, de csak azért, mert úgy gondolta, úgy illik. Minden tanú hangsúlyozta: teljesen önszántukból tettek mindent és alapvetően ők keresték Répást. Mindhárman azt mondták: arról sem beszéltek Répással egyértelműen hogy a találkozók igazából szexet jelentenek. Répás Lajos korábban elismerte, ő hozta össze az akkor 14 éves Barbara nevű koronatanút a tavaly meghalt Welsz Tamással. Barbara vallomásában megerősítette, prostituáltként találkozott a vállalkozóval, alkalmanként 40 ezer forintért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik