Belföld

Iskolatársai mentették meg az elájult fiú életét

A hét közepén egy átlagosnak induló tornaórát tartottak a dunaújvárosi Bánki Donát Szakközépiskolában, amikor a futás közben egy fiú hirtelen összeesett, írja a Blikk. Amikor az egyik diák látta, hogy mi történt, azonnal a tornatanárnak kiáltott, hogy hívják a mentőket, de az látta, itt azonnali segítségre van szükség. Ezért rögtön szakszerű újraélesztésbe kezdtek.

A jogosítványhoz szükséges elsősegély-tanfolyamon tanultam az újraélesztésről, persze nem gondoltam, hogy egyszer erre a tudásra élesben is szükségem lesz majd. Más ilyen előképzettségem nem volt, de a tanfolyamon tanultaknak köszönhetően pontosan tudtam, mit kell tennem. Nekikezdtem a mesterséges lélegeztetésnek, Pali pedig a szívmasszázst végezte, egészen addig, amíg a mentők meg nem érkeztek. Telefonon kaptunk segítséget tőlük, bár addigra már nagyban zajlottak az események, mesélte az egyik fiú a Dunaújváros Online-nak.

A helyszínre később mentőhelikopter érkezett, a bulvárlap úgy tudja, a rosszul lett fiút jelenleg mélyaltatásban tartják az orvosok, de a család kérésére nem adnak tájékoztatást az állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik