Belföld

Viszlát nyár, viszlát szerelem!

Felhoszakadas(210x140).jpg (Array)
Felhoszakadas(210x140).jpg (Array)
Még a szombatot kiélvezhetjük ímmel-ámmal (bár azért lehet eső), a vasárnap már abszolút a beltéri programoké. Készüljünk esernyővel és meleg teával!

A mai nap még csak enyhén, a vasárnapi már durvábban orcán csapja majd a vénasszonyok nyarát az előrejelzések szerint. Az Időkép szombat reggelre pár záport és átlag 19 fokot jelez előre (ez persze mozoghat 16-20 fok között). Szóródni fognak a nappali hőmérsékletek is: északnyugatpn 23 foknál nem lesz melegebb, délkeleten viszont a 33 fokot is elérheti a hőmérséklet, záporok és zivatarok mindenhol lehetnek.

Miközben Hajdú-Biharra ki van még adva az elsőfokú hőfigyelmeztetés, nyugaton már szombaton feltámad a szél, a Magyarországot érintő hidegfront vasárnap lecsap. Sok esőre kell felkészülni, a Dunántúlon már csak 20 fok lesz, keleten még 28 is lehet. Északkeleten lesz a legerősebb a szél.

Hétfőn is sok eső várható, majd a nap végére elvonul a front, már csak keleten eshet. Erős északi szél várható, napközben már csak 16-22 fokkal. Kedden már felszakadozik a felhőzet, jelentős csapadék a következő napokban nem várható és nagyon lassan felmelegszik az idő, de 30 fok már nem lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik