Belföld

Viharfigyelmeztetést adtak ki

xaver-szupervihar(2)(960x640).jpg (Array)
xaver-szupervihar(2)(960x640).jpg (Array)
Győr-Moson-Sopron és Vas megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a veszélyes széllökések miatt. A héten amúgy 30 fok felett csúcshőmérsékletek várhatóak.  

Szerdán délután, este a Kisalföldön, Alpokalján több helyen viharossá (55-70 km/h) fokozódik a délnyugati szél. Leginkább a Kőszegi-hegység, illetve Sopron környékén 70-75 km/h-t meghaladó széllökések is előfordulhatnak.

Amúgy országszerte napos idő várható több-kevesebb fátyol- és gomolyfelhővel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 19, 25 fokig hűl le a levegő.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható. A délnyugati, déli szél megerősödik, az Észak- és Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések is lesznek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Pénteken általában derült, napos idő várható, inkább csak északnyugaton növekedhet meg időnként a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 25, 26 fok körül, az Alföldön 30 és 34 fok között alakul.

Szombaton a déli óráktól nyugat felől növekedni kezd a felhőzet, és délután a Nyugat-Dunántúlon, estétől a középső országrészben is egyre több helyen valószínű zápor, zivatar. Keleten ugyanakkor végig derült marad az ég. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül, zivatarban erős vagy viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 24 és 29, keletebbre 29 és 34 fok között várható.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik